Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δελτία Τύπου Δ.Ε.Σ, Σ.Α.Τ.Ε.Α για την Πανελλαδική Κινητοποίηση της 19ης Απριλίου 2013-Διεκδικητικό Πλαίσιο Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α



 

Δελτία Τύπου Δ.Ε.Σ, Σ.Α.Τ.Ε.Α για την Πανελλαδική Κινητοποίηση της 19ης Απριλίου 2013-Διεκδικητικό Πλαίσιο Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

- Δελτίο τύπου Δικτύου Ειδικών Σχολείων
- Δελτίο τύπου ΣΑΤΕΑ


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διεκδικούμε

1.            Στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ με μόνιμο προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) όλων των ειδικοτήτων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ (να προβλεφθεί η σχετική διαδικασία με συμπλήρωση του 3848/2010 και να γίνει ανακατανομή των κενών οργανικών θέσεων ΕΕΠ που δεν έχουν καλυφθεί με μετάθεση τα τελευταία χρόνια).
2.            Να λήξει η ομηρία των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που 8-10 χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες και κινδυνεύουν να μην εργασθούν κάθε χρόνο με μια αλλαγή στην εγκύκλιο προσλήψεων.
3.            Ισότιμη αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα όλων των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και ιδιαίτερα όσον αφορά την υπηρεσιακή εξέλιξη, την δυνατότητα κατάληψης θέσεων ευθύνης, την επιστημονική καθοδήγηση και την αξιολόγηση. Να εκλεγούν άμεσα οι  Σύμβουλοι ΕΕΠ όπως προβλέπει ο 3699/2008 και να δοθεί ηη δυνατότητα στο ΕΕΠ να λάβει μέρος στις διαδικασίες εκλογής στελεχών στην εκπαίδευση.
4.            Επιμόρφωση, εισαγωγική και δια βίου σε θέματα και μεθόδους ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλο το προσωπικό. Το ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε κανένα πρόγραμμα επιμόρφωσης.
5.            Αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των προβλέψεων του άρ. 39 του Ν. 4115/2013 (ΕΔΕΑΥ) με την εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου που θα αξιοποιεί την εμπειρία των ΚΕΔΔΥ και  όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ στην υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία στο γενικό σχολείο. Να μην αποδυναμωθούν οι ήδη υποστελεχωμένες ΣΜΕΑΕ αλλά να προσληφθεί νέο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τις ΕΔΕΑΥ. 
6.            Ουσιαστική στελέχωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με όλους τους ειδικούς  για ουσιαστικό σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου