Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Αν δεν έχουν απολυθεί τόσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι έως τότε, στον επόμενο τόνο θα απολυθούν όλοι οι καραφλοί ή όλοι οι κοντοί"

   
"Αν δεν έχουν απολυθεί τόσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι έως τότε, στον επόμενο τόνο θα απολυθούν όλοι οι καραφλοί ή όλοι οι κοντοί"
Με τίτλο: "Ποιοί θα είναι οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν" το protothema.gr δημοσιεύει τα λεγόμενα στη Βουλή, του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.
Εδώ και ένα χρόνο κάθε λίγο και λιγάκι όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αρμόδιοι, συναρμόδιοι, αναρμόδιοι, και λοιποί πρόθυμοι(δυστυχώς η Ελλάς διαχρονικώς τυγχάνει πλεονασματική σε προθύμους), κάνουν δηλώσεις, διαρρέουν φήμες και "έγκυρες" πληροφορίες σχετικά με το ποια κατηγορία Δημοσίων Υπαλλήλων έχει στοχοποιηθεί προς απόλυση.
Έτσι παραπροχθές έλεγαν πως προς απόλυση είναι οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, προχθές οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ,   χθές πως ένα βήμα πριν την έξοδο βρίσκονται οι "επίορκοι" και οι "κοπανατζήδες", σήμερα ο κος Υπουργός αναφέρεται σε τέσσερις δεξαμενές απολύσεων, αύριο ποιός ξέρει τι.
 Κατά καιρούς δε, αναφέρθηκαν προς απόλυση οι προσληφθέντες μετά το 2004, αυτοί που θα αποτύχουν στα πολυδιαφημισθέντα tests(μέχρι και φροντιστήρια υπήρξαν για Δημοσίους Υπαλλήλους), αυτοί που είναι κοντά στη σύνταξη κ.λ.π.
Αποτέλεσμα όλου αυτού του παραλογισμού είναι να έχει διαλυθεί ή να τείνει προς διάλυση ότι είχε μείνει όρθιο στον Δημόσιο Τομέα.
Γιαυτό το λόγο και θέλοντας να συμβάλλουμε στην εκτόνωση αυτής της έκρρυθμης κατάστασης δεν έχουμε παρά να συνταχθούμε με την προτροπή-απειλή της τρόϊκας, η οποία προσφάτως είδε το φώς της δημοσιότητας και της οποίας το περιεχόμενο ήταν στο περίπου:
 " Αν δεν έχουν απολυθεί τόσοι(βάλτε όποιο νούμερο θέλετε, έτσι κι αλλιώς αυτό αλλάζει ανά τέταρτο της ώρας) Δημόσιοι Υπάλληλοι έως τότε(επίσης για τους ίδιους λόγους βάλτε όποιο χρονικό όριο επιθυμείτε), στον επόμενο τόνο θα απολυθούν όλοι οι καραφλοί ή όλοι οι κοντοί".

Βασίλης Βούγιας
28/4/2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Δ.Μ & Η.Δ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τις τέσσερις δεξαμενές του Δημοσίου από τις οποίες θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις υπαλλήλων απαρίθμησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος πάντως, απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στην κόντρα που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για τα δικαιώματα των υπό απόλυση εργαζομένων η οποία προκάλεσε ενδοκυβερνητική κρίση.



Πιο αναλυτικά, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι ο στόχος των 15.000 απολύσεων (4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 και ακόμη 11.000 το 2014) θα επιτευχθεί από:



-          εκείνους τους επίορκους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα



-          Από την κατάργηση φορέων



-          Από την δυνατότητα εθελούσιας εξόδου όσων έχουν ενταχθεί σε καθεστώς κινητικότητας. Μπορούν να φύγουν εθελοντικά με την εξαγορά 3 ετών αρκεί να απέχουν 3 χρόνια από την συνταξιοδότηση



-          Από την αξιολόγηση που θα γίνει . Αν εκεί διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν έχουν προσληφθεί με τις τυπικές διαδικασίες, αν δεν έχουν ισχύουσα σχέση με το δημόσιο, αυτοί θα βρεθούν εκτός δημοσίου»

 Αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών του Δημοσίων, μέσω της οποίας θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση των δομών των υπουργείων για 60.000 υπαλλήλους. Θα γίνει γι αυτούς καταγραφή και αποτίμηση των τυπικών τους προσόντων».


Μικρό καλάθι για νέες προσλήψεις


Επιπροσθέτως, ο υπουργός σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων μέσω του μέτρου που θέλει μια ρόσληψη για κάθε αναγκαστική αποχώρηση εξηγώντας ότι ήδη υάρχουν 10.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πολλοί εκ των οποίων από το 2009, που αναμένουν τον διορισμό τους. Σημείωσε δε πως «εκείνα τα κενά που θα προκύψουν από τις αποχωρήσεις και μπορούν να καλυφθούν από τους επιτυχόντες θα καλύπτονται. Για τις θέσεις που δεν υπάρχουν επιτυχόντες θα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός»



Τέλος, ο κ. Μανιτάκης εξήγησε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αλλά και οι επόμενες που θα έρθουν με νομοσχέδιο που θα αναρτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην «Διαύγεια» έχουν στόχο την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών μέσω της αυτονόμησης της πειθαρχικής διαδικασίας από την ποινική. Είπε μεταξύ άλλων ότι η πειθαρχική διαδικασία διαρκούσε κατά μέσο όρο έως και πέντε χρόνια  και εξήγησε ότι πλέον οι διαδικασίες θα γίνονται πιο γρήγορα.



Τέλος, ανέφερε ότι «Το πρόβλημα δεν είναι η πειθαρχική αλλά η ποινική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ότι οι εισαγγελείς δεν ξέρω για ποιους λόγους παραπέμπουν σχετικά εύκολα τις υποθέσεις στα δικαστήρια και καθυστερούν πολύ» φράση που από αρκετά μέλη της επιτροπής θεωρήθηκε ως έμμεση αιχμή στον κ. Ρουπακιώτη.

www.protothema.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου