Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΟΧΙ, ΓΟΠΙΝΓΚ ΔΕΝ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Δ.Δ



 ΟΧΙ, ΓΟΠΙΝΓΚ ΔΕΝ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Δ.Δ

Από τότε που ξεκίνησαν, δημοσιοποιήθηκαν και επαρκώς διαφημίστηκαν οι "έφοδοι" σε υπηρεσίες των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης προς ανεύρεση -κατά την κυρίαρχη μιντιακή ορολογία- "κοπανατζήδων" και επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως μετά τις πολλαπλές επισκέψεις αυτών στην Κ.Υ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α,  ξεκίνησε και ο μεγάλος  φόρτος εργασίας, πέρα από τις διδακτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σε πολλές εκπαιδευτικές μονάδες-σχολεία της χώρας.


Έτσι, Διευθυντές Σχολείων μπρος στο φόβο να χαρακτηρισθούν εν μία νυκτί «κοπανατζήδες» και «επίορκοι» από τους ελεγκτάς-ράμπο (όπως τους αναφέρει μερίδα δημοσιογράφων που εδώ και καιρό καταβάλλει άοκνες προσπάθειες ώστε να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον των Δ.Υ), εφευρίσκουν και αναθέτουν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους απίθανες και πέραν κάθε λογικής εργασίες( όχι να μαζεύουν τις γόπες των καπνιζόντων μαθητών δεν αναφέρθηκε ακόμη ως ανάθεση εργασίας), ώστε να παραμένουν εντός του σχολικού συγκροτήματος ακόμα και όταν οι μαθητές έχουν αποχωρήσει για τις εστίες τους.


Με αυτή την τακτική θεωρούν πως προστατεύονται ακόμη και από  ενδεχόμενη «ξαφνική»  απόλυσή τους σε περίπτωση ελέγχου από τους «ράμπο».


Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία δουλεύουν «ρολόϊ» και όλα δείχνουν πως ήρθε η άνοιξη και στην εκπαίδευση.


Βέβαια ο Υφυπουργός κος Παπαθεοδώρου δήλωσε πως για να γίνει  από τους ελεγκτές επίσκεψη-έλεγχος σε σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει ενημερωθεί πρώτα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οπότε έτσι, όπως αντιλαμβάνεσθε,  χάνεται το «αιφνίδιον» αυτών των ελέγχων-εργαλείων  αναμόρφωσης του Δημοσίου, τουλάχιστον στις σχολικές μονάδες, για τις οποίες παρεπιπτόντως έχω την εντύπωση πως ουδείς έλεγχος έχει επισυμβεί έως τώρα, παρότι πλήθος συναδέλφων έχει να διηγηθεί ένα περιστατικό ελέγχου κάπου εκεί κοντά τους.


Παραθέτω ακολούθως  επιστολή μιας συναδέλφου, δίχως το όνομα της και το όνομα σχολείου, για ευνόητους λόγους  στην εποχή του "…όλα τάσκιαζε η φοβέρα…", καθώς και ένα κομμάτι από τη γνωμοδότηση του νομικού της Δ.Ο.Ε κου Δραγασάκη επί του θέματος της ανάθεσης εργασιών σε εκπαιδευτικούς πέραν του διδακτικού ωραρίου.


Βασίλης Βούγιας

21/4/2013

  Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ,  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…( ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ......).

ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ, ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΑΒΟΥΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΣΑΦΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΜΟΥ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟΧΩΡΩ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΩ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  
ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ
...Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες μέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από 6 ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παρ.2 της περίπτωσης ΣΤ του άρθρου 11 του ν. 1566/85, δηλαδή των συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων που γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων...
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου