Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 Mε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ενστάσεις για το Προεδρικό Διάταγμα Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, λίγο πριν αυτό αποσταλεί για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δείτε παρακάτω σε ποιά σημεία επικεντρώνεται η κριτική:

"...Το "Νέο σχολείο", το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 2010 και στοχεύει συνολικά στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσε προτεραιότητα στον προγραμματισμό και στην αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, με το σκεπτικό ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για τη βελτίωσή του. Θεωρούμε θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη γενίκευση της αυτοαξιολόγησης, στην ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ). Παρ’ όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει ενστάσεις τόσο απέναντι στη λογική που διέπει το σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού όσο και σε πολλές από με τις επιμέρους διατάξεις του. Η κριτική μας εστιάζεται κυρίως στα εξής σημεία:
Το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης έχει μονομερώς ελεγκτικό-εποπτικό χαρακτήρα, δεν συνδέεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δεν επικεντρώνεται στην τρέχουσα επαγγελματική τους δυνατότητα στην τάξη, αλλά δίνει μεγάλη έμφαση στα τυπικά προσόντα και σε ποικίλης προέλευσης “χαρτιά”.
• Ταυτόχρονα εισάγει διαδικασίες χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και μη εφαρμόσιμες, ενώ χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, ασάφειες, νομοθετικές ατέλειες, αστοχίες και παραλείψεις."
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ για το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από εδώ: http://www.pasok.gr/announcement/item/779-anakoinosi-tomea-paideias-gia-to-neo-lykeio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου