Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"Συναγερμός για την Ειδική Αγωγή" Σε κινητοποίηση την Παρασκευή στις 19 Απρίλη καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών




Συναγερμός για την Ειδική Αγωγή

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή στις 19 Απρίλη καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Σε κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή (ΕΑ) καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 19 Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Κόντρα στην τραγική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή το ΠΑΜΕ καλεί να σημάνει συναγερμός:
«Καλούμε κάθε Σύλλογο εκπαιδευτικών, κάθε ΕΛΜΕ, κάθε φορέα που εμπλέκεται στην εκπαίδευση να οργανώσουν την πάλη τους. Εκπαιδευτικοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:
  • Να καταργηθεί ο Ν.4115/2013 της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν ΕΑ.
  • Καθιέρωση της ΕΑ ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε ευρώ για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.
  • Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της ΕΑ (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί.
  • Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.
  • Τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την ΕΑ να δοθούν για να ενισχυθούν τα Ειδικά Σχολεία και όχι για να κλείσουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου