Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το Αρχείο της ΕΡΤ πάει σχολείο-Μέσα από την ιστοσελίδα του προσφέρει 350 τεκμήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Το Αρχείο της ΕΡΤ πάει σχολείο
Μέσα από την ιστοσελίδα του προσφέρει 350 τεκμήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
 Γραμμέλη Αφροδίτη
Tο καλό πρόσωπο της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο δυστυχώς κοντεύουμε να ξεχάσουμε, έρχεται να δείξει μια πρωτοβουλία της ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα με το οποίο το Αρχείο της ΕΡΤ προσφέρει στη διάθεση μαθητών, δασκάλων και καθηγητών 350 τεκμήρια μέσα από την ιστοσελίδα του: www.ert-archives.gr.  

( Οπτικοακουστικό υλικό από θέματα όπως η καταστροφή της Σμύρνης το 1922 περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία του Αρχείου της ΕΡΤ)
Για να δημιουργηθεί όλο αυτό το υλικό συνεργάστηκε το επιστημονικό προσωπικό του Αρχείου με το εκπαιδευτικό προσωπικό μέσα από μία διαδικασία αντιστοίχησης οπτικοακουστικών τεκμηρίων με σχολικά βιβλία. Η συγκεκριμένη προσπάθεια στοχεύει στο να δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για να μπορούν να εμπλουτίσουν το μαθησιακό αντικείμενό τους.


Ιστορία, Νεοελληνική Γλώσσα, Γεωγραφία, Θρησκευτικά, Εικαστικά, Μουσική, Πληροφορική είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που καλύπτει η συγκεκριμένη ενέργεια ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΡΤ το υλικό θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Θετικό το πρώτο βήμα, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά.
(Αναδημοσίευση από www.tovima.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου