Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσες, τελικά, από τις 3.400 συνολικά πιστώσεις από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οι οποίες θα κατευθυνθούν σε δομές Ε.Α.Ε, αφορούν σε Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π κε Υπουργέ ???





Επειδή δεν πάει πολύς καιρός που το Υπουργείο Παιδείας μας έλεγε πως η Ειδική Αγωγή θα έπαιρνε το συνηθισμένο ποσοστό της- γύρω στο 30%- επί των πιστώσεων(των 2.000) του κρατικού προϋπολογισμού, και τελικά πήρε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν.


Επειδή, σε δεύτερο χρόνο,  η "συγχώνευση" των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ναι μεν δημιούργησε το γενικό νούμερο 3.400, αλλά κατήργησε τις μοναδικές 520 θέσεις που είχε το Ε.Ε.Π από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αφορούσε στις ΕΔΕΑΥ.


Επειδή το Υπουργείο "προέβλεψε"  να υπάρξουν θέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π -και μάλιστα πάρα πολλές-στον Ο.Α.Ε.Δ!!! και συγκεκριμένα στο  μόρφωμα "εργασιοανεργίας" που αποκαλείται Κοινωφελής Εργασία.


Επειδή οι φήμες οργιάζουν και ομιλούν για 100-150 προσλήψεις  Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π από τις 3.400 του ΕΣΠΑ και κάλυψη των υπόλοιπων πάμπολλων κενών από τον Ο.Α.Ε.Δ!!!


Επειδή λίγο απέχουμε από το να μετασχηματισθεί, όσον αφορά στο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, το Υπουργείο Παιδείας σε Φιλανθρωπικό Σωματείο ή σε Μ.Κ.Ο και να βγάλει αγγελία όπου θα ζητά εθελοντές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για να στελεχώσει τις δομές Ειδικής Αγωγής.


Eρωτούμε τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας


Πόσες, τελικά, από τις 3.400 συνολικά πιστώσεις από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οι οποίες θα κατευθυνθούν σε δομές Ε.Α.Ε, αφορούν σε Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π;


Το περιεχόμενο της απάντησης  είναι εξαιρετικής σημασίας  και θα έχει να κάνει με το πως το Υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται την επιστημονική, τη δεοντολογική , την υπηρεσιακή και τέλος την ηθική υπόσταση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), καθώς και με το πως αντιλαμβάνεται τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας της Ειδικής Αγωγής.


Βασίλης Βούγιας

22/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου