Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

"Οι τρείς πυλώνες της διοικητικής μεταρρύθμισης"...Συνέντευξη του Υπουργού Δ.Μ & Η.Δ στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM»



Στους τρείς κεντρικούς πυλώνες μιας σωστής διοικητικής μεταρρύθμισης αναφέρθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.
«Η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο δεν είναι μόνο η κινητικότητα. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να το βλέπουμε έτσι. Είναι λάθος να το βλέπουν και οι πιστωτές μας έτσι. Είναι κάτι που θα έχω την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να τους εξηγήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι κύριοι πυλώνες για ένα άλλο Δημόσιο είναι τρείς:
1. Απλοποίηση δομών (αξιολόγηση, νέα οργανογράμματα κατοχυρωμένα με Προεδρικά Διατάγματα)
2. Απλοποίηση διαδικασιών: Πως δηλαδή θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία εντός του Δημοσίου, αλλά και τη γραφειοκρατία στις σχέσεις κράτους – πολίτη και επιχείρησης – πολίτη
3. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού (τρόποι πρόσληψης, εκπαίδευσης, υπηρεσιακής ανέλιξης κ.λπ.)

Αναφερόμενος ο κ. Μητσοτάκης στη δολοφονία του νεαρού από μέλος της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει περισσότερο σε εγκληματική συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα».
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμη ότι «στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας, αν και σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου