Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ






ΣΧΟΛΙΟ

Στο παραπάνω δημοσιευθέν κείμενο υπάρχει η προσβλητική-τουλάχιστον- προς εμέ φράση "καθοδηγούμενες πληροφορίες" .



Αγαπητοί συντάκτες του εν λόγω πονήματος, τις εν λόγω πληροφορίες τις ανήρτησα-χωρίς σχολιασμό, παρά μόνον κάνοντας διαπιστώσεις- και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο,(και σε σας φυσικά), να πληροφορηθεί τα καθέκαστα.


Αυτή δε τη στιγμή προσπαθούμε να αλλάξει αυτό το απίστευτο ενδεχόμενο, οι αναπληρωτές δηλαδή, ΕΕΠ και ΕΒΠ να προέλθουν από τα Προγράμματα "Αναξιοπρεπούς" Εργασίας του ΟΑΕΔ.


Επίσης, καθοδηγούμενος έως τώρα δεν υπήρξα, αν και τώρα τελευταία και λόγω κρίσης αρχίζω και το σκέφτομαι σοβαρά.



Κατά τα λοιπά ο Πρωθυπουργός πληροφορήθηκε από σας πως ο υποφαινόμενος δρα υποβολιμιαία όσον αφορά στους Σχολικούς Ψυχολόγους.



Πριν λίγους μήνες, με επιστολή κάποιων άλλων απίθανων εκ Θεσσαλονίκης είχε πληροφορηθεί πως δρω υποβολιμιαία όσον αφορά στους "άλλους Ψυχολόγους".



Πράγματι τραγελαφική  κατάσταση, αλλά το έχω ξαναπεί, αν όλα αυτά που συμβαίνουν στον ταλαίπωρο αυτό χώρο δεν επηρέαζαν τόσο δραματικά και αποφασιστικά τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων, θα γελούσα έως δακρύων. Τώρα απλά θλίβομαι και ανησυχώ.



Βασίλης Βούγιας

21/9/2013


3 σχόλια:

  1. Είναι ντροπή τουλάχιστον να καταφερόμαστε αρνητικά για έναν άνθρωπο που νυχθημερόν αγωνίζεται για να μπορούμε όλοι εμείς να εργαστούμε με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
    Οι συνάδερφοι σχολικοί ψυχολόγοι να κινητοποιηθούν σε άλλα πιο ουσιώδη ζητήματα του κλάδου μας και όχι να κατηγορούν ανθρώπους με πορεία και διαδρομή στο χώρο. Δεν τους είδα να αποστέλλουν επιστολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που τιμολογεί τις ψυχοθεραπείες με το αστρονομικό πόσο των 2,26 ευρώ;
    Γιάννης Κυργιόπουλος (ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήταν καλό να διαβάζουμε τα κείμενα που σχολιάζουμε. Εκτιμώ πως η ουσία βρίσκεται αλλού και ας μη αποπροσανατολιζόμαστε. Ισχύουν τα καταγγελλόμενα από τους συναδέλφους; Πως δηλαδή υπάρχει πρόθεση να μη προσληφθεί κανείς ως αναπληρωτής ΕΕΠ; Και πως θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ για ούτε 500 ευρώ; Για αυτό μας πληροφόρησε η επιστολή. Αν ισχύουν τα γραφόμενα τότε ορθώς έπραξαν με την επιστολή και ενημερωθήκαμε. Τι θα έπρεπε να περιμένουν; Εφόσον κάποιοι γνώριζαν το περιεχόμενο των πυρετωδών συσκέψεων από Τετάρτη – Πέμπτη τι όφειλαν να κάνουν; να περιμένουν τί για να ασκηθούν πιέσεις;
    Σημαντική επομένως ενημέρωση που εφόσον δεν διαψεύδεται από το Υπουργείο χρειάζεται να αντιπαλέψει σύσσωμο το ΕΕΠ με όλες του τις δυνάμεις πριν είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Μίλτο, στην ενημέρωση στην οποία προέβην ανέγραψα αυτά ακριβώς που πληροφορήθηκα. Οι του Υπουργείου διατείνονται πως θα προσληφθεί Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από ΕΣΠΑ. Θα είναι όμως οι προβλεπόμενοι 520 των ΕΔΕΑΥ; Και αν ναί γιατί δεν προχώρησε το πρόγραμμα ως ήταν; Μήπως πάνε να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με 100-150 προσλήψεις ΕΕΠ/ΕΒΠ σε όλη τη χώρα; Σοβαρολογούν όταν ομιλούν περί ΟΑΕΔ για τόσο κρίσιμες για την ΕΑΕ ειδικότητες; Τότε δεν απομένει σαν επόμενο βήμα να ζητούν εθελοντές. Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα τεθούν από Δευτέρα στον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.θ. κι αν δεν δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι δυναμική.
    Η ουσία αυτή είναι. Τώρα επί προσωπικού μίλησα παραπάνω. Όντως αποπροσανατολιζόμαστε αν συνεχίσουμε επ αυτού, εξ άλλου η βλακεία είναι αήττητη.
    Β.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή