Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

“ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”...Τετάρτη 9 Απριλίου...ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 7:00μμ στη Δημοτική αίθουσα “ΑΝΔΡΟΓΕΩ” με Θέμα: “ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”

   

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ασημίνα Σκεπάρνη, μέλος της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου. Παρεμβάσεις ακόμα θα κάνουν: ο Παντελής Τόλης, Κοινωνικός Λειτουργός στο ΕΕΕΕΕΚ Ηρακλείου και η Γιούλα Μωραϊτη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Ροδαυγή» Α.ΜΕ.Ν.Υ.

 Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

 Πήραμε την πρωτοβουλία ως Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου να αναδείξουμε το σοβαρό ζήτημα της ειδικής αγωγής που απασχολεί σήμερα εκατοντάδες οικογένειες, καθώς οι εξελίξεις που φαίνονται μέσα από τους τελευταίους νόμους που έχουν ψηφιστεί, αλλά και η μακρόχρονη αδιαφορία του κράτους για τα ειδικά σχολεία προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ειδικές δομές της εκπαίδευσης. Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ δίνουν βαρύ χτύπημα στη δημόσια ειδική αγωγή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και υποδομής. Το νέο μοντέλο που προωθείται έχει κύριο στόχο να μεταβιβάσει την ευθύνη και το κόστος της στους ίδιους τους χρήστες της, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 Σήμερα είναι επιτακτική όσο ποτέ η διεκδίκηση από γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, για καθιέρωση της Ειδικής Αγωγής ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε 1€ για τη διάγνωση, αξιολόγηση, εκπαίδευση, συμβουλευτική και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

 Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην εκδήλωση συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη προβλημάτων και στον απαραίτητο συντονισμό για την διεκδίκηση και επίλυση αυτών.

e-mesara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου