Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ Ο.Α.Ε.Δ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ??




Όπως φαίνεται, για τους εργαζόμενους ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε, αλλά και για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους στα Γενικά Σχολεία, οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ, η  διακοπή των μαθημάτων για την εορτή του Πάσχα θα επιφέρει αναγκαστική μείωση της πενιχρότατης (425-490 ευρώ μηνιαίως) "αμοιβής" τους.

Και αυτό συμβαίνει διότι οι υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ δεν απαντούν στα έγγραφα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι οποίες ζητούν διευκρινήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το διάστημα αυτό κατά το οποίο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Οδηγός του Ο.Α.Ε.Δ ομιλεί περί επισήμων αργιών, στις οποίες δεν λαμβάνονται υπογραφές από τους απασχολούμενους των Προγραμμάτων αυτών.
 Για τις διακοπές Πάσχα και Χριστουγέννων δεν υπάρχει διευκρίνηση. Την οποία διευκρίνηση ζητούν, χωρίς έως τώρα να τη λάβουν οι Π.Δ.Ε από τις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ, οι οποίες απαντούν προφορικώς "ήξεις - αφήξεις".
Έτσι οι απασχολούμενοι, κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ θα μπορέσουν(ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ) να πληρωθούν για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, γιατί δεν θα μπορούν να υπογράψουν κάπου, μιας και τα σχολεία θα είναι κλειστά!!

Αλλά τα έχουμε ξαναπεί:

Οι κοινωφελείς του δημοσίου τομέα, εργάζονται  χωρίς καμία σύμβαση που να κατοχυρώνει τα καθήκοντα και τα δικαιώματά τους.

Τα έχουμε ξαναπεί:

Τα Προγράμματα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν με δυσμενείς όρους την ανεργία.

 Τα Προγράμματα αυτά μας "συνηθίζουν" στο να πληρώνουμε για να δουλεύουμε, μιας και οι εργαζόμενοι σ αυτά δεν πληρώνονται στην ώρα τους. 
 Τα Προγράμματα αυτά μας "μαθαίνουν" πως υπάρχει δουλειά χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, χωρίς άδειες, χωρίς επιδόματα, χωρίς ασφάλεια εργασίας, χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, χωρίς...χωρίς...

Κι όλα αυτά για 425 έως 490 ευρώ το μήνα. (Άραγε μπορούν να περάσουν έστω και ένα μήνα με αυτό το ποσό οι εμπνευστές αυτών των Προγραμμάτων;... και όχι βεβαίως να κάθονται αλλά να δουλεύουν 8ωρα για 425 ευρώ μηνιαίως;).

Κι όλα αυτά για πολύ λιγότερα από τα 425 ευρώ για το μήνα των διακοπών του Πάσχα, για τους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Δ στα σχολεία.

Μια λέξη μόνον υπάρχει.

Ντροπή!!!!!


Βασίλης Βούγιας

12/4/2014

Υ.Γ: Αυτό, το να μην πληρώνεται δηλαδή ο εργαζόμενος στα σχολεία όταν αυτά κλείνουν για διακοπές, καλή ιδέα έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου