Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Είχε υπάρξει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Σάκη Λασιόπουλο να μην δημοσιευθεί το παρακάτω έγγραφο του Συλλόγου, το οποίο προτείνει στους συναδέλφους την προσφυγή κατά της μελλοντικής προκήρυξης θέσεων μέσω του ΟΑΕΔ, ώστε να μην προετοιμασθούν ανάλογα οι υπέρμαχοι τέτοιων Προγραμμάτων που υποκαθιστούν τη νόμιμη εργασία και ευτελίζουν κάθε έννοια εργασιακής αξιοπρέπειας.

 Φευ όμως, το έγγραφο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και πήρε την ανάλογη της κρισιμότητάς του δημοσιότητα. 

Βρήκαν την ευκαιρία τότε κάποιοι ανόητοι να διαδώσουν πως το έγγραφο δεν δημοσιεύεται στο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ, καθότι ο υπογράφων είναι υπέρ των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του ΟΑΕΔ!!! και φίλα προσκείμενος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας!!!!!...λησμονώντας βεβαίως πως προσωπικώς ανέδειξα το φετινό θέμα ΟΑΕΔ, τη στιγμή που άλλοι και άλλοι ποιούσαν τη νήσσαν, τηρώντας το "άκου-βλέπε-μην μιλάς".

Αναγκάζομαι λοιπόν να δημοσιεύσω το επίμαχο έγγραφο και ότι θέλει ας γίνει, καθότι η ανοησία ήταν - είναι και θα είναι αήττητη.

Βασίλης Βούγιας



      
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

                                                                                    

                                                                                                           Θεσ/νίκη,  26/6/16

                                                                                                                    Αρ. Πρωτ:78

Πληροφορίες

Αθανάσιος Λασιόπουλος:  κιν. 697 098 2929                                                

Εmail: athanasiosla@ gmail.com

 


                                                                            


Θέμα: «Προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω ΟΑΕΔ».
 Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του, το Σάββατο 25 Ιουνίου αποφάσισε να προτείνει στους συναδέλφους την προσφυγή κατά της μελλοντικής προκήρυξης θέσεων μέσω του ΟΑΕΔ.
Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τις αποφάσεις της πρόσφατης  έκτακτης Γ.Σ στις 28 Μαιου.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το διακύβευμα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών που συνεπάγεται η μεθόδευση του υπουργείου για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.
Για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων των αποφάσεων χρειάζεται να προβούμε στα παρακάτω:
1)      Πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.000 ευρώ για να γίνει αρχικά η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αμέσως μετά να γίνουν και ασφαλιστικά μέτρα, αμέσως μετά την προσφυγή, ώστε να εμποδίσουμε κάθε απόφαση του υπουργείου.
2)      Το ποσό αυτό πρέπει να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να προσφύγουμε άμεσα με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.
3)      Ο δικηγόρος που θα αναλάβει τη δικαστική προσφυγή και τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας κ. Κολλύρης Ηλίας.
4)      Τα χρήματα να κατατίθενται στον λογαριασμό του συλλόγου μόνο με ονομαστική κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας γιατί έτσι αποφεύγονται οι προμήθειες. Οι συνάδελφοι να κρατήσουν την απόδειξη συναλλαγής. Το ποσό ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά μέλος. Ο λογαριασμός του συλλόγου είναι στην Τράπεζα Πειραιώς και είναι ο εξής: 6457-040030-338
5)      Σε περίπτωση που δε συγκεντρωθεί το ποσό τα χρήματα θα επιστραφούν στα μέλη
(κρατήστε τις αποδείξεις ονομαστικής κατάθεσης).

Τέλος ο ΣΕΕΠΕΑ επιθυμεί να εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του στη θεσμοθέτηση συνθηκών εργασίας «γαλέρας» στο χώρο της Ειδικής Αγωγής γιατί πιστεύει ότι η μορφή αυτή παροχής θέσεων εργασίας σε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, με υψηλά προσόντα, αλλά με μισθούς πείνας και με προκάλυμμα τη δήθεν απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (πρακτική), δεν έχει σχέση καθευατό με την καταπολέμηση της ανεργίας στους κλάδους μας αλλά απαξιώνει βαθύτατα την ανθρώπινη υπόσταση.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας  στην προκήρυξη του Υπουργείου που σκέφτεται:   να δώσουμε δουλειά σε ανέργους».
 Ζητάμε εργασία για τους συναδέλφους και όχι «δουλεία».




   Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

 Λασιόπουλος Αθανάσιος                                       Χατζηανδρέου  Ευάγγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου