Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2016 στην Ελλάδα...To eTwinning γιορτάζει τη Διαφορετικότητα

 
Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2016 στην Ελλάδα

Το ετήσιο συνέδριο του eTwinning, της κοινότητας για τα σχολεία της Ευρώπης, διοργανώνεται φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα! Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολικών μονάδων, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι Υπουργείων Παιδείας από 41 χώρες θα συναντηθούν σε μια τριήμερη εκδήλωση με πολλά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και δραστηριότητες δικτύωσης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ανταλλαγή νέων πρακτικών, αναζητώντας νέους τρόπους διδασκαλίας και ενισχύοντας την κοινότητα του eTwinning μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Το συνέδριο θα είναι, επίσης, μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη σχολική συνεργασία στο πλαίσιο του eTwinning.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning 2016. Από την Ελλάδα θα βραβευθούν δύο σχολεία:
  • TIME CAPSULE 2014-2114, Αθανασία Παπαχρήστου, 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Οδυσσέας Ελύτης- Ηλικιακή Κατηγορία 12-15
  • YoungScientists, Μελαχροινή Παπαρδέλη, Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, Χαλκιδική -Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση
Το ευρωπαϊκό συνέδριο οργανώνεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν επιλέγονται από τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης. Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και πρεσβευτές της δράσης.
Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα μεταδοθεί διαδικτυακά για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν!

 **********************************************************************************************************************************************************
 To eTwinning γιορτάζει τη Διαφορετικότητα

To eTwinning αφορά στην ενεργό πολιτότητα, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς. Γι’ αυτό φέτος, με αφορμή την ημέρα του eTwinning. εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κλήθηκαν να γιορτάσουν την διαφορετικότητα.
Από τις 18 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου, το eTwinning μέσω της εκστρατείας “Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα” θέλησε να ανακαλύψει τι σκέφτονται οι νέοι όλης της Ευρώπης σχετικά με τη διαφορετικότητα Οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν συζητήσεις στις τάξεις τους, ζητώντας από τους μαθητές να σκεφτούν: “Πώς ορίζετε τη διαφορετικότητα;”, “Πώς μπορούμε να τη διατηρήσουμε;” και “Πώς μπορούμε να προάγουμε τη διαφορετικότητα;” και στη συνέχεια δημιούργησαν σύντομα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα (www.etwinning.net).
Η Ελλάδα συμμετείχε με πάνω από 40 βίντεο τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ΕΥΥ eTwinning (www.etwinning.gr).
Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία,-βλέποντας την ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην παραπάνω δράση και τον μεγάλο αριθμό έργων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά πάνω στα θέματα της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και του προσφυγικού, θα απονείμει ένα Ειδικό Βραβείο σε ένα eTwinningέργο με θέμα την «Ενεργό Πολιτότητα και Ανεκτικότητα». στο πλαίσιο του 11ου Εθνικoύ Διαγωνισμού eTwinning.
Απαραίτητη προϋπόθεση το έργο να έχει λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Αιτήσεις Συμμετοχής για Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για τα έργα eTwinning 2015-16 που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό και στα Ευρωπαϊκά βραβεία γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου