Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη σημαντική μείωση των μισθολογικών απολαβών των Αναπληρωτών μέσω της ανακατάταξης στο Μ.Κ.



 

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών



Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θέτουμε προς ενημέρωσή σας το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας,λόγω της ανακατάταξής τους  σε διαφορετικό μισθολογικό κλιμάκιο (Ε2) από αυτό της αρχικής τους κατάταξης (Δ0),σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 27 του ν.4354/2015,με αποτέλεσμα να υφίστανται για το χρονικό διάστημα από 1.6.2016 εως 30.6.2016 σημαντική μείωση των μισθολογικών απολαβών τους.
            Γνωρίζετε, βεβαίως, πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απολύονται την 21η Ιουνίου κάθε έτους  και πως πολλοί εξ'ημών υπηρετούμε σε περιοχές που δεν είναι κοντά στον τόπο συμφερόντων μας. Αντ'αυτού, υπηρετούμε σε άλλους νομούς, της ηπειρωτικής ή της νησιωτικής Ελλάδας, γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει πως υπάρχουν πάγια μηνιαία έξοδα που πρέπει να καλυφθούν προκειμένου να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το λειτούργημά μας. Επίσης,  με δεδομένο ότι η σύμβασή μας λήγει αυτοδίκαια στις 21/6/2016, κάποιοι από εμάς δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν  καν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ η επαναπρόσληψή μας δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη.    Αντιλαμβανόμαστε όλοι λοιπόν πως τα  οικονομικά βάρη είναι ιδιαίτερα αυξημένα αυτή την περίοδο για μετακόμιση από την πρόσκαιρη κατοικία μας στην μόνιμη και τακτοποίηση κάθε οικονομικής εκκρεμότητας στην κατοικία που διατηρούσαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
            Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με πολυετή προϋπηρεσία στις εσχατιές της Ελλάδας καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά,χωρίς δική τους ευθύνη,τη διαφορά των χρημάτων που προκύπτει από την ανακατάταξή τους σε διαφορετικό μισθολογικό κλιμάκιο,γεγονός που θα τους ‘’κοστίσει’’το σύνολο σχεδόν των μισθολογικών απολαβών τους για τον μήνα Ιούνιο,χρήματα που όπως σας αναφέραμε παραπάνω έχουν απόλυτη ανάγκη για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
                        Παρακαλούμε όπως κατανοήσετε το πρόβλημα και επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, παρεμβαίνοντας στους αρμόδιους για το θέμα, ώστε να αποφευχθεί η αναδρομική κράτηση των χρημάτων αυτών από τους αναπληρωτές ή έστω να γίνει τμηματικά με την επαναπρόσληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου