Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Παιδείας και ο Αρχιεπίσκοπος στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Παιδείας και ο Αρχιεπίσκοπος στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, και λουλούδια υποδέχθηκαν σήμερα τα παιδιά στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Εκεί συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Το Κέντρο «φιλοξενεί» καθημερινά παιδιά από την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια και από άλλες χώρες. Εκεί έχουν την ευκαιρία να γευματίσουν μετά το σχολείο, να μελετήσουν τα μαθήματά τους και να απασχοληθούν δημιουργικά, μέχρι να επιστρέψουν το απόγευμα στις οικογένειές τους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης και αγάπης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί» και δήλωσε υπερήφανος που ο ελληνικός λαός πάλεψε και ανέδειξε τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, που αποτελούν πυρήνα τόσο του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά όσο και του χριστιανισμού. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό της έργο και τόνισε ότι η πολιτεία, παρά τις δυσκολίες, έχει καταβάλει πολύ σημαντικές προσπάθειες για να στήσει σταθερές δομές κοινωνικής προστασίας, τόσο στους Έλληνες συμπολίτες μας, όσο και στους πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν με στόχο να περάσουν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.
Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας που μέσα στο φορτωμένο τους πρόγραμμα βρήκαν χρόνο να επισκεφθούν το «Δημήτρειο». Σχολίασε την αρμονική συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες στον ίδιο χώρο, λέγοντας ότι είναι ένα μάθημα που «θέλουμε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς».
Στο τέλος της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του δώρισαν μια χειροτεχνία, ένα ομοίωμα δρομέα σε τερματισμό – έναν συμβολισμό που δεν παρέλειψε να επισημάνει με θετικό τρόπο ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου