Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου και του έθεσα υπόψη σειρά θεμάτων που για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα του εκπονούμενου προγράμματος για την Παιδεία.
Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσα στον Υπουργό και αποτελούν δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, είναι: 
Η αξιολόγηση κάθε παραμέτρου της εκπαίδευσης με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, η ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου, η αλλαγή του νόμου για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, η επαναλειτουργία των Προτύπων - Πειραματικών σχολείων, η αναβάθμιση του Λυκείου, η κατάργηση των ρυθμίσεων για τους “αιώνιους φοιτητές”, η επαναφορά βασικών αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος, η ενίσχυση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων, η ενίσχυση του διττού ρόλου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 
Για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός με ενιαία μεθοδολογία και στόχευση δράσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα, η συνέχεια και η συνοχή. 
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συντίθεται αξιακά από τις έννοιες της αξιολόγησης, της αυτονομίας, της αριστείας. Οι έννοιες αυτές θα αποτελέσουν τον γνώμονα για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Θα είναι η βάση για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας. Και η ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, για τη Νέα Δημοκρατία, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία υπεύθυνων και δημοκρατικά ενεργών πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου