Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



Αυτά τα Χριστούγεννα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές ιστορίες από τις συλλογές της.
Τις ημέρες 22 - 25 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου - 1η Ιανουαρίου, πάνω από 70 γνωστοί συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και βιβλιοθηκονόμοι δηλώνουν “παρών” για να δώσουν φωνή σε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία και να στηρίξουν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο νέο της ξεκίνημα. Έργα των Άντερσεν, Γκριμμ και Ντίκενς, παραδοσιακά παραμύθια, διηγήματα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου αλλά και σύγχρονες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από δημόσιες αναγνώσεις από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλους τους συμμετέχοντες εδώ.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο τοποθετείται από 16 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 το Δέντρο των Ευχών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Πρόκειται για το αποτέλεσμα 100 Εργαστηρίων Ευχών που πραγματοποιήθηκαν σε βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η δράση ενέπνευσε χιλιάδες παιδιά να κατασκευάσουν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος αξιοποιώντας λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων. Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτήριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν από το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και οι ευχές αποτελούν πλέον το πρώτο υλικό που κάνει ποδαρικό στις νέες εγκαταστάσεις, προτού τα ράφια γεμίσουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου