Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αξιολόγηση μαθητών της Γενικών Λυκείων κατά τις γραπτές ενδοσχολικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του διδακτικού έτους 2016-2017


Έχοντας υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα 46/2016 (74/Α) «Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου» σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Θέματα των εξετάσεων (άρθρο 12)
  1. Τα θέματα των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης), οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, αφορούν ευρεία έκταση της εξεταστέας ύλης, είναι εφικτό να απαντηθούν με πληρότητα στον προβλεπόμενο χρόνο και ακολουθούν τη φιλοσοφία των θεσμοθετημένων προγραμμάτων σπουδών και των σχολικών εγχειριδίων.
  2. Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων διατυπώνονται με τη συνεργασία των καθηγητών που διδάσκουν το ίδιο μάθημα στην ίδια τάξη κάθε Λυκείου, είναι κοινά για όλα τα τμήματα της τάξης του Λυκείου και συνυπογράφονται από τον Διευθυντή του Λυκείου. Η τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ύλη μαθημάτων (άρθρο 13)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου