Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.

 
Για το πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α. συμπληρώνονται από τον εκπ/κό τα πεδία «Αριθμός Μητρώου ΚΕΠΑ» και «Αριθμός Επιτροπής», προκειμένου να διενεργηθεί η αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το αρμόδιο Τμήμα της Κ.Υ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Γενική Γραμματεία ΥΠ.Π.Ε.Θ. - Δ/νση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) προς διευκόλυνση του εκπ/κού (καθότι δεν απαιτείται οιαδήποτε κατάθεση/αποστολή εγγράφου) στο πλαίσιο του ν. 3979/2011.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 7 «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας» του ν. 3863/2010 (ΦΕΚ 115 Α ́) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 170 Α ́) και αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63 Α ́), εκτός του Πιστοποιητικού ΚΕ.Π.Α. γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά, σε ισχύ, από τις κάτωθι Υγειονομικές Επιτροπές:

1. Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.)
2. Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.),
3. Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.)
4. Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και
5. Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος.


Ελλείψει των ανωτέρω πιστοποιητικών,κατ’ εξαίρεση και στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, γίνονται δεκτές βεβαιώσεις πιστοποίησης ποσοστού αναπηρίας που έχουν εκδοθεί από τις Α/θμιες υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών, της περιφέρειας ή των φορέων κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος των ΚΕΠΑ(01-09-2011) αν πρόκειται για επ’ αόριστον κρίση ή άλλιως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους, αλλά οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό από Κ.Ε.Π.Α. κατά την πρόσληψή τους. 


Δεν γίνονται δεκτά όσα εκ των εν λόγω πιστοποιητικών, χαρακτηρίζουν την πάθηση ως «χρόνια»,χωρίς να αναφέρεται ρητά ή επ’ αόριστον (ή η εφ’ όρου ζωής) ισχύς τους ή η ισχύς τους έχει λήξει.

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που απαιτείται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών (βλ. παρακάτω), όπως π.χ. πιστοποιητικά της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής Στρατού ή δικαιολογητικών για την απόδειξη γονικής μέριμνας και επιμέλειας τέκνων, αυτά υποβάλλονται είτε με κατάθεση είτε με αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στην οικεία Δ/νση Εκπ/σης

Από το f.b. της εκλεκτής συναδέλφου Σουζάνας Σιάπκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου