Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ.Α. ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.




Εισαγωγικό Σημείωμα προς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε τις προτάσεις αναπληρωτών του Συλλόγου μας, αναφορικά με την Υ.Α. καθορισμού κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., όπως μας ζητήσατε με το βραδινό mail της Τρίτης 04/04/2017, επισημαίνοντας πως για τόσο σημαντικά και καίρια θέματα που επηρεάζουν την επαγγελματική εξέλιξη συναδέλφων μας, χρειάζεται σοβαρή Διαβούλευση της βάσης, αλλά και των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων του κλάδου μας και όχι αποσπασματικές, πρόχειρες, ολιγοήμερες και εν τέλει ατελέσφορες προσπάθειες καταγραφής απόψεων.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΣΤΗΝ Υ.Α. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.

1)      Πρόταξη μόνο του βασικού πτυχίου σπουδών για όλες τις ειδικότητες Ε.Ε.Π (βασικό πτυχίο ψυχολογίας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κ.τ.λ).
2)      Η ιδιωτική προϋπηρεσία να προσμετράται ισότιμα για όλους τους συναδέρφους ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού τους φορέα (και για όσους εργάστηκαν ως ελεύθεροι επαγγελματίες με παροχή απόδειξη υπηρεσιών και ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.).
3)      Χρήση της επαγγελματικής ιδιότητας  μόνο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και όχι απλά με την προσκόμιση μεταπτυχιακού τίτλου στην αντίστοιχη ειδικότητα.
4)      Αλλαγή ονόματος του Ε.Β.Π. σε Ε.Β.Ε.Π. και επανακαθορισμός του ρόλου του μέσω Φ.Ε.Κ.
5)      Προσμέτρηση σεμιναρίων 400 ωρών για το Ε.Β.Π.
6)      Ενιαίος πίνακας αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
7)      Η μοριοδότηση των υποψηφίων (Α.Μ.Ε.Α.) να παραμείνει ως έχει (3 μόρια) ή να συνταχθούν ξεχωριστοί πίνακες.
8)      Να μοριοδοτείται με 1 μόριο το κάθε τέκνο.
9)      Κατάργηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας για όσους υποψηφίους έχουν βασικό πτυχίο σπουδών στο εξωτερικό και έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
10)  Μοριοδότηση των εχόντων μεταπτυχιακό στις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες.
11)  Αύξηση της μοριοδότησης σε όσους αναπληρωτές έχουν προϋπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. & σε Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.
12)  Να μην απαιτείται παιδαγωγική επάρκεια στους υποψήφιους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., ως τυπικό προσόν διορισμού, διότι δεν ασκούμε εκπαιδευτικό έργο.
13)  Αν προσληφθεί ένας αναπληρωτής ως ΕΒΠ να μην διαγράφεται πιθανή αίτησή του σε πίνακα με ανώτερο πτυχίο και να του δίδεται η δυνατότητα της επιλογής.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Επίσης σας επισυνάπτουμε και προτάσεις Ψυχολόγων της Περιφερείας μας οι οποίοι δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ) ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΩΝ !!!

ΖΗΤΑΜΕ:

1)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Η΄ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ.
2)ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
3)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
4)ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ.
5)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ/ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
6)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ.
7)ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 400 ΩΡΩΝ. 
ΖΗΤΑΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ, Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ!

 Τέλος επισυνάψαμε στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έγγραφο αποφοίτων των  Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων του κλάδου "Κοινωνικής Πρόνοιας", όπως και όλες τις ατομικές προτάσεις συναδέλφων από όλη τη χώρα, που είχαμε την τιμή να δεχθούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου