Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Συνάντηση της ομάδας εργασίας για τα νεα Π.Σ. του μαθήματος της Iστορίας με τον Yπουργο Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου



Την Πέμπτη 20-04-2017 στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κ. Γεράσιμο Κουζέλη και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας που ορίστηκε από το Ι.Ε.Π. (παρευρέθησαν τα εξής μέλη της Ομάδας: Πολυμέρης Βόγλης, Γιώργος Κόκκινος, Χριστίνα Κουλούρη, Άγγελος Παληκίδης) μετά την εκ μέρους της παράδοση του Σχεδίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση (στο οποίο εκτός από τους καθηγητές πανεπιστημίου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστας Κασβίκης, συμμετείχαν και οι συνεργάτες τους Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, Ζέτα Παπανδρέου, Τριαντάφυλλος Πετρίδης, Παναγιώτης Πυρπυρής, Βασιλική Σακκά).
    Στη συνάντηση του Υπουργού με την Ομάδα Εργασίας συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης, τα οποία κατά την κοινή αντίληψη αποτελούν ουσιαστική βάση για μία ριζική βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας του αντικειμένου της Ιστορίας και στις τρεις βαθμίδες.
   Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου με την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και διαβεβαίωσε για την εκ μέρους του στήριξη προς την Ομάδα Εργασίας και το Ι.Ε.Π. για την πορεία αυτής της διαβούλευσης και για τη διαμόρφωση νέων Π.Σ. για το μάθημα της Ιστορίας εντός της επόμενης σχολικής χρονιάς.
   Εκ μέρους της Ομάδας Εργασίας και του Ι.Ε.Π. κατατέθηκε ο σχεδιασμός των συναντήσεων για τη διαβούλευση που αρχίζει στις 26/4/2017 με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών τμημάτων και συνεχίζεται στις 15/05/2017 με τη συμμετοχή επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών, συνδικαλιστικών φορέων και σχολικών συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου