Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Εκδήλωση «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» - Ξενοδοχείο Χίλτον – Σχολή Τυφλών...Λευκωσία, 23 Απριλίου, 2017


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
 Εκδήλωση «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» -  Ξενοδοχείο Χίλτον – Σχολή Τυφλών
Λευκωσία, 23 Απριλίου, 2017
 
Προσκαλείστε να καταστείτε συνοδοιπόροι με τους Κύπριους τυφλούς στο γνήσιο αγώνα που διεξάγουν για κοινωνικοοικονομική καταξίωση, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στην πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» δρόμους κοινωνικής συμμετοχής και ενσωμάτωσης που διοργανώνεται στη Λευκωσία.
 
Η Πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ και  θα τερματίσει στη Σχολή Τυφλών, όπου πραγματοποιείται καλλιτεχνική/ψυχαγωγική/ενημερωτική εκδήλωση στους χώρους της Σχολής ανοικτή για το κοινό.
 
Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Την έναρξη της πορείας θα κηρύξει ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και αναμένεται να προσφωνήσουν εκπρόσωπος της Εκκλησίας, οι Δήμαρχοι Στροβόλου και Αγλαντζιάς και άλλοι επίσημοι.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αδάμου.
 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν
-        Δρομείς του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», οι οποίοι προσκαλούν σε αγώνα δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων που θα τερματίσει στο Ξενοδοχείο Hilton κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης της εκδήλωσης
-        Οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ
-        Το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
-        Το Σώμα Προσκόπων Λευκωσίας
-         Άλλες οργανωμένες ομάδες πολιτών.
 
Η καλλιτεχνική/ψυχαγωγική/ενημερωτική εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου τελεί υπό την αιγίδα της Συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Άντρης Αναστασιάδου και πραγματοποιείται την ίδια πιο πάνω ημερομηνία  με την άφιξη των πεζοπόρων στη Σχολή Τυφλών. Η εκδήλωση αρχίζει στις 12:00 π.μ και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθεται φαγητό, γλυκά, παγωτά, ποτά κλπ.
 
Θα διατίθενται, επίσης, είδη καλαθοπλεκτικής και χειροτεχνήματα που κατασκευάζονται στο εργαστήρι της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, όπου απασχολούνται τυφλοί και άτομα με μειωμένη όραση.
 
Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που πέραν από τη ξεγνοιασιά και ξεκούραση που χαρίζει σε όλους, αξίζει να την επισκεφθεί κανείς για να αποκομίσει τα οφέλη από δραστηριότητες που δε διοργανώνονται συχνά στη χώρα μας.
 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση των υπηρεσιών ανεξάρτητης διαβίωσης και ενσωμάτωσης στην κοινότητα που λειτουργεί η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών για όλους τους τυφλούς της Κύπρου.
 

Προσκαλείστε να πάρετε μέρος στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου και να πορευθείτε μαζί τους στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για τον παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.
 
Από την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
 
Π.Α. 22813383
 
Πληροφορίες :
https://www.facebook.com/events/1329512247135269/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου