Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Το χρονοδιάγραμμα και οι τρείς(3) "σταθμοί" αλλαγών στο σύστημα διορισμού εμπαιδευτικών - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π.




Το χρονοδιάγραμμα και οι τρείς(3) "σταθμοί" αλλαγών στο σύστημα διορισμού εμπαιδευτικών - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π.

Του Βασίλη Βούγια

Πλέον από βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πριν από λίγες ημέρες ανακοινωθέν σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα και τους τρείς(3)"σταθμούς" όπου θα υπάρξουν  αλλαγές στο σύστημα διορισμού.

1ος σταθμός αλλαγών

Την Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019 λήγει η Διαβούλευση- http://seepea-stella.blogspot.com/2018/12/04-01-2019.html- του νέου συστήματος διορισμού. Τα σχόλια της Διαβούλευσης θα αποδελτιωθούν από το Υπουργείο και αφού συνεκτιμηθούν θα υπάρξουν τροποποιήσεις-αλλαγές του συστήματος διορισμού, σε όποιο βαθμό και βάθος αυτό κρίνει.

2ος σταθμός αλλαγών

Πιθανά μετά τις 14 Ιανουαρίου 2019 με ενσωματωμένες τις αλλαγές που θα προκύψουν από τη Διαβούλευση, θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ενδεχομένως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σχέδιο νόμου όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το νέο σύστημα διορισμών. Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.)  της Βουλής, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν  κάποιες αλλαγές στο σύστημα διορισμών.

3ος σταθμός αλλαγών

Μετά τη συζήτηση στην Ε.Μ.Υ. το νέο σύστημα διορισμών θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου επίσης κάποιες αλλαγές θα υπάρξουν με Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Αμέσως μετά κι αφού ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα λάβει Φ.Ε.Κ. κι ο δρόμος για την προκήρυξη για τις 4.500 θέσεις στην Ε.Α.Ε. θα είναι ανοικτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου