Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

"Χάσατε την ψυχραιμία σας κ Γαβρόγλου!" - Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Ν. Κωνσταντίνου απαντά στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για το σχέδιο μόνιμων διορισμών

Η απάντηση του Προέδρου της Ο.Λ.Μ.Ε.
 

Για την καλύτερη ενημέρωση όλης της εκπαιδευτικής και όχι μόνο κοινότητας παραθέτω ένα ένα τα σημεία του δελτίου Τύπου τα οποία χρήζουν απάντησης:

 Υπ. Παιδείας: «Ο Υπουργός Παιδείας, …… θεωρώντας ότι η πρώτη συνάντηση μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου … προκειμένου να τα ενημερώσει αναλυτικά για το τελικό σχέδιο του συστήματος μόνιμων διορισμών όπως αυτό αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως σωστά αναφέρετε, θέλατε να ενημερώσετε τις Ομοσπονδίες για ότι αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου.
Κ. Υπουργέ παιδείας από τις 25/9/2018 που έγινε η τελευταία συνάντηση με τις Ομοσπονδίες περιμέναμε όπως υποσχεθήκατε να συναντηθούμε ξανά για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες (διευκρινήσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των καθηγητών, δασκάλων, και ειδικού προσωπικού στους 4.500 διορισμούς στην Ειδική αγωγή το Φθινόπωρο του 2019) και τον τρόπο διορισμού όλων αυτών.
Απαντήστε μας κ. Υπουργέ:
  • πότε καλέσατε τις Ομοσπονδίες όλο το προηγούμενο διάστημα σε διάλογο;
  • πότε αποδεχτήκατε και απαντήσατε στα συνεχή αιτήματα της Ομοσπονδίας μας για συνάντηση και συζήτηση;
ΠΟΤΕ κ Υπουργέ!

Ακολουθώντας την τακτική όλων των προκατόχων σας στο Υπουργείο Παιδείας που αποφάσιζαν χωρίς διάλογο και συζήτηση πήγατε στο Υπουργικό Συμβούλιο (στις 19/12/2018) και ανακοινώσατε την πρότασή σας χωρίς να γνωρίζουμε εμείς και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ΤΙΠΟΤΑ.
Αποφασίσατε ΕΡΗΜΗΝ του κλάδου

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ δεν κατέθεσαν μέχρι σήμερα καμιά πρόταση ….»

Μετά την συνάντησή μας στις 25/9 απαντήσαμε ως ΟΛΜΕ άμεσα στο αίτημα σας και στείλαμε τις προτάσεις μας πάνω στο σύστημα διορισμού (Δελτίο Τύπου 27/9/2018)
Το ίδιο είχαμε κάνει και στους προκατόχους σας και στέλναμε συνέχεια την πρόταση μας όταν και αυτοί υπόσχονταν μόνιμους διορισμούς:
-  προς: Μπαλτά – Κουράκη: πρόταση της ΟΛΜΕ (με αριθ. πρωτοκ. 365/24-6-2015) για το σύστημα διορισμών.
-  προς Φίλη: Υπόμνημα (12/10/2015) της ΟΛΜΕ για τα προβλήματα στην παιδεία και ολοκληρωμένη πρόταση για το σύστημα πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτικών-
-  προς Φίλη: δελτίο τύπου (11/3/2016) μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στην οποία «Καταθέσαμε εκ νέου τη θέση της Ομοσπονδίας για τους μόνιμους διορισμούς».
-  προς Φίλη: δελτίο τύπου (21/4/2016) μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό ο οποίος «δήλωσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και πάντως μελετάται από το Υπ. Παιδείας».

Απαντήστε στην εκπαιδευτική κοινότητα κ. Υπουργέ:
  • ποιά ήταν τα αποτελέσματα της μελέτης της πρότασής μας από το Υπουργείο Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια;
ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών Οργανώσεων δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από κοινού οι 3 Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ) αποφάσισαν να αποδεχτούν το αίτημά σας για συνάντηση στις 20/12/2018 και  εσείς κ. Υπουργέ Παιδείας δεν εμφανιστήκατε στην προγραμματισμένη από καιρό κινητοποίηση και αίτημα για συνάντηση στις 13.00 στο υπουργείο παιδείας.
Άλλωστε κ. Υπουργέ η συνάντηση αυτή είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς τις αποφάσεις τις είχατε πάρει και απλά θέλατε να μας ενημερώσετε μακριά από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (όλοι όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο).

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Μήπως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν επιθυμούν να προχωρήσουν οι διορισμοί; Μήπως επιδιώκουν εκ του ασφαλούς μια ιδιότυπη επαναφορά της επετηρίδας;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι Ομοσπονδίες χρόνια τώρα ζητούν μόνιμους διορισμούς για κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί από τις 21.000 συνταξιοδοτήσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2010 μέχρι σήμερα.
Ενώ οι αναπληρωτές, όπως συμβαίνει σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου, έπρεπε να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες (ασθένειες, γονικές άδειες, εγκυμοσύνες, κ.α.) στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Διορίζονται στις εσχατιές της χώρας και τους «εκμεταλλεύεται» το υπ. Παιδείας για πάνω από 15 και 20 χρόνια!

Η πρόταση της ΟΛΜΕ, την οποία φαίνεται δεν γνωρίζετε κ. Υπουργέ, για το σύστημα διορισμού, μιλά για:
  • μόνιμους διορισμούς για όλους όσους εργάζονται ως αναπληρωτές.
  • κριτήρια διορισμού: α) Προϋπηρεσία, β) επιτυχόντες ΑΣΕΠ, γ) παλαιότητα πτυχίου, δ) κοινωνικά κριτήρια.
  • προστασία της προϋπηρεσίας κατά 100%.
Η παραπάνω πρόταση κ. Υπουργέ είναι απόφαση του 18ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ και δεν περιλαμβάνει ούτε επετηρίδα ούτε πλαφόν προϋπηρεσίας όπως ψευδώς αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας!

Όσον αφορά κ υπουργέ τον τρόπο απόκτησης όλων αυτών των ακαδημαϊκών κριτηρίων (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, κ.α.) που έχετε προσθέσει στους 3 πυλώνες διορισμού και ανατρέπουν όλους τους πίνακες της Γενικής Παιδείας, αναφέρατε σε συνέντευξή σας ότι αποκτώνται από τα δημόσια πανεπιστήμια και ότι δεν τα στηρίζουμε.
Κ. Γαβρόγλου σεβόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια και τα πτυχία που δίνουν. Θεωρούμε όμως ότι όλα αυτά τα προσόντα (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, κ.α.) που έχετε προσθέσει στα κριτήρια διορισμού δεν αποκτώνται ΔΩΡΕΑΝ. Αν συμβαίνει το αντίθετο όπως λέτε ζητάω προσωπικά συγνώμη αν προσέβαλα τα πανεπιστήμια με την αναφορά μου ότι αποκτώνται επί πληρωμή.

Σας προκαλώ όμως να ανακοινώσετε τον κατάλογο όλων των ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακών, σεμιναρίων, πιστοποιητικών ξένων γλωσσών, πληροφορικής, κ.α. ώστε οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να διοριστούν (120.000 εκπαιδευτικοί ήταν όσοι έκαναν αίτηση για αναπληρωτές το 2018) να τα γνωρίζουν και να τα αποκτήσουν χωρίς κανένα κόστος. Αν όμως δεν εμφανίσετε τέτοια λίστα ή η λίστα αυτή είναι σχεδόν μηδενική ζητάμε να ανακαλέσετε.

Ευχαριστώ

Νικηφόρος Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου