Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σε ποιές περιοχές της χώρας θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019





Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη πολλά σχολεία της χώρας λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πυκνή χιονόπτωση και τον παγετό. Στη λίστα ενδέχεται να προστεθούν και άλλες σχολικές μονάδες, καθώς περνούν οι ώρες.

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες».

Η αντιπεριφερέρεια γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Βόλβης με ανακοίνωσή του τονίζει πως λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του ίδιου δήμου. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ωραιοκάστρου θα είναι, επίσης, κλειστοί για την ασφάλεια των παιδιών.
Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί (ΚΠΟΔΔ) του δήμου Δέλτα δεν θα λειτουργήσουν.
Λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν αύριο, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Για την Παρασκευή θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, θα είναι, επίσης, κλειστά.
Η συνεχιζόμενη χιονόπτωση σε συνδυσμό με τον παγετό θα κρατήσει κλειστά και όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αντιστοίχως, κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του δήμου Έδεσσας. Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Έδεσσας (Δαρδανελλίων 15) με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά. Επίσης, θα κλείσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.
Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μετεώρων, λόγω της νέας χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή.


Δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού και όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Πύλης, αλλά και αυτά του δήμου Φαρκαδόνας.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης του δήµου Ελασσόνας λόγω παγετού.
Στον δήμο Φαρσάλων για αύριο αποφασίστηκε η διακοπή όλων των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν από τις 9:00.

Κλειστές θα είναι και όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μακρακώμης.

O δήμαρχος Τανάγρας-Περγάλιας Βασίλειος, ανακοίνωσε, επίσης, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία του δήμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά. 


cnn.gr/



  Νόμος Δράμας ( Δήμος Δράμας, Δήμος Προσοτσάνης,Δήμος Παρανεστίου, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου) κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

  Δήμος Ιωαννιτών κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δήμος Πέλλας, Δήμος Καβάλας, κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

 Δήμος Δράμας, Δήμος Νέστου και Δήμος Παγγαίου κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

  Δήμος Κύμης -Αλιβερίου και Διρφύων -Μεσσαπίων κλειστά τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου