Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τι να περιμένουμε για την Τροπολογία του συστήματος μόνιμων διορισμών μετά και την 3η συνεδρίαση της Ε.Μ.Υ. της Βουλής




Του Βασίλη Βούγια



Όσον αφορά στο τι να περιμένουμε αναφορικά με την Τροπολογία του συστήματος μόνιμων διορισμών και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά και την 3η συνεδρίαση της Ε.Μ.Υ. της Βουλής, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:


  • ·         Μεθαύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, πρωΐ  στις 09:00, λόγω επίσκεψης της Καγγελαρίου Μέρκελ και συνακόλουθων προβλημάτων αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας, θα συνεχισθεί η επεξεργασία και εξέταση με τη 2η Ανάγνωση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της Τροπολογίας για το σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. , στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής.
  • ·         Στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση θα εισέλθει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου με μια μικρή πιθανότητα να ψηφισθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, αν υπάρξουν καθυστερήσεις.
  • ·         Όποιες αλλαγές υπάρξουν στο σύστημα μόνιμων διορισμών, κυρίως στην μοριοδότηση των κριτηρίων πρόσληψης, θα μπορέσουμε να τις δούμε αποτυπωμένες, είτε στο νομοσχέδιο όπως θα μας παρουσιαστεί όταν εξέλθει της Ε.Μ.Υ., την Παρασκευή 11/01, είτε στην ψήφιση του την Δευτέρα 14/01.
 
Να υπενθυμίσω πως την Παρασκευή 11/01/2019 θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, της Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου