Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μια αλλιώτικη «κατάληψη» της πόλης με κέφι και χαρά



   Μια αλλιώτικη «κατάληψη» της πόλης με κέφι και χαρά


Μουσικά δρώμενα με περισσότερους από εκατό μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά
 Ενα διαφορετικό, αναπάντεχο και ξέφρενο πανηγύρι χαράς και κεφιού έζησαν την Παρασκευή οι Αθηναίοι που κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης, από το Μοναστηράκι και την Πλατεία Κοτζιά, μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίου του Αρεως.
Ηταν μια τεράστια πομπή με τύμπανα και τραγούδια με περισσότερους από εκατό μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά, που μαζί με νέους από άλλες χώρες της Ευρώπης μπήκαν ανάμεσά μας και «κατέλαβαν» το κέντρο της Αθήνας προκαλώντας τον ενθουσιασμό των περαστικών. Χέρια που κουνιούνται ρυθμικά, σώματα που πάλλονται, εικαστικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα στις πλατείες, άναρθρες νεανικές κραυγές που αρθρώνουν μηνύματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μέρος του Φεστιβάλ «ΑΝΑΜΕΣΑ», που φέρνει στην Αθήνα νέους με ειδικές ή μη ανάγκες, με διαφορετικές ή μη ικανότητες. Όλοι μαζί αφήνουν άναυδους τους περαστικούς με το πάθος τους και καταφέρνουν να ζωντανέψουν και να χρωματίσουν το μουντό πολύπαθο κέντρο της πόλης.
Με ολόφρεσκες ιδέες τολμούν να αφήσουν τις τάξεις τους και να βγούνε στο δρόμο σε «παρεξηγημένες διαφορετικές» περιοχές. Συμμετέχουν με την καλλιτεχνική ομάδα DK BEL από τη Γαλλία, με μαθητές από τα γαλλικά σχολεία της Βουδαπέστης και της Βιέννης, με μαθητές με ειδικές ανάγκες αλλά και με μαθητές από ελληνικά δημόσια σχολεία - μια και το Υπουργείο Παιδείας έθεσε υπό την αιγίδα του την όλη διοργάνωση σ'ένα γαϊτανάκι Τέχνης και Ζωής. 

Είναι αυτό το γαϊτανάκι που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα θυμίζοντάς μας ότι είναι χαρά να είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα όλοι ίσοι! Μακάρι η Αθήνα να ζούσε τέτοιες «καταλήψεις» κάθε μέρα... 
 Ενημέρωση από Κώστα Παπαευαγγέλλου
Αναδημοσίευση από www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου