Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"ΟΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ"-(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ...ΤΟ 2013...)



"ΟΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ"-(ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ...ΤΟ 2013...)
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Προεδρικού Διατάγματος 603/21-9-1982(Οργάνωση και λειτουργία των μονάδων ειδικής αγωγής), " Πολυήμερες εκδρομές για μαθητές ειδικών σχολείων δεν επιτρέπονται".

Η κα Αθανασία Αμούντζια με αφορμή την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου για την περίπτωση μιας προγραμματισμένης διήμερης εκδρομής μαθητών Σ.Μ.Ε.Α.Ε μιας νησιωτικής περιοχής της χώρας μας, κοινοποίησε τις παρακάτω σκέψεις της, με τις οποίες συμφωνούμε απολύτως, προσθέτοντας πως η διάταξη αυτή του Π.Δ 603/21-9-1982, πρέπει να τροποποιηθεί πάραυτα, αν θέλει να τιμήσει το Ελληνικό Κράτος την υπογραφή που έβαλε το Σεπτέμβριο του 2010, στη "ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ", την οποία κύρωσε, πριν ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2012, με τον ν.4074/2012,( ΦΕΚ88/ΤΑ/11-4-2012).

Βασίλης Βούγιας
10/4/2013

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


"Με προεδρικό διάταγμα 603/21/9/82 Αρ.9 όπου: πολυήμερες εκδρομές για μαθητές ειδικών σχολείων δεν επιτρέπονται, χάθηκε κάθε ευκαιρία μαθητές νησιωτικής περιοχής να ταξιδέψουν και να λειτουργήσουν αυτόνομα, να γνωρίσουν και να δουν καινούρια πράγματα, αφού απαγορεύτηκε η διήμερη εκδρομή που με πολύ αγώνα και κόπο διοργανώθηκε......

Και είναι άξιον απορίας: που είναι η ίση μεταχείριση των Αμεα, και πιο συγκεκριμένα όσων μαθητών καταφέρνουν να φοιτούν σε κάποια σχολική μονάδα ειδικής αγωγής......

Οι μαθητές των σχολείων γενικής αγωγής έχουν κάθε δικαίωμα να πηγαίνουν διήμερες τριήμερες πενθήμερες αλλά οι δικοί μας μαθητές ΟΧΙ;(οι ιδιαιτερότητες των οποίων επιβάλουν την ενίσχυση της αυτονομίας, και μια τέτοια εκδρομή θα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ψυχαγωγική)
  
Αθανασία Αμούντζια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου