Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ - Θέμα με τον Ο.Α.Ε.Δ στην Π.Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την πρόσληψη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) για την Παράλληλη Στήριξη.



 
ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ

Θέμα με τον Ο.Α.Ε.Δ στην Π.Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την πρόσληψη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) για την Παράλληλη Στήριξη.

Μια καινούργια υποχρέωση-σπονδή στο τέρας της γραφειοκρατίας- ανατέθηκε στους  αρμοδίους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) για την Παράλληλη Στήριξη.


Πληροφορηθήκαμε πως εκτός των διαφόρων άλλων καταχωρήσεων στοιχείων των προσλαμβανομένων διαμέσου  πληροφοριακών συστημάτων, χρειάζεται και μια καταχώρηση των στοιχείων στον ΟΑΕΔ. Κάτι σαν αναγγελία πρόσληψης.

 Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως οι Διευθύνσεις υποχρεώνονται –βάσει της οδηγίας – να καταχωρήσουν την πρόσληψη στο πληροφοριακό σύστημα λίγο πριν προσληφθεί ο ενδιαφερόμενος.


Αυτό το αξιοπερίεργο, σαν να κυνηγά κάποιος τη σκιά του,  σε συνδυασμό με τα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος(αδυναμία πρόσβασης κάποιες φορές-«πτώση» κάποιες άλλες κ.λ.π), και την απόγνωση των υπαλλήλων μπρός στις απίστευτες αυτές καταστάσεις, δημιουργούν καθυστερήσεις στην ανάληψη υπηρεσίας στο Ε.Β.Π στην Π.Δ.Ε Κεντρικής Μακεδονίας και πιθανά και σε κάποιες άλλες Π.Δ.Ε, με επακόλουθο να δημιουργείται έντονη ανησυχία και στο πολύπαθο προσωπικό που περιμένει την πρόσληψη, αλλά και στους γονείς που βλέπουν να συνεχίζεται  η ταλαιπωρία τους.


Σε κάθε περίπτωση, έχει ενημερωθεί και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και πιστεύουμε πολύ σύντομα να λυθεί και αυτό το πρόβλημα γιατί ως Έλληνες τυγχάνουμε και πολυμήχανος λαός.

Βασίλης Βούγιας
2/4/2013 

ΝΕΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Μόλις πληροφορηθήκαμε πως άρχισαν περί της 15:00, σήμερα Τρίτη 2/4/2013, να καλούν για πρόσληψη το Ε.Β.Π από την Π.Δ.Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 
Ευχόμεθα καλή δύναμη στους συναδέλφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου