Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τι Είναι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ της Δ΄Δ/νσης Αθήνας;

 Τι Είναι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ της Δ΄Δ/νσης Αθήνας; 

Το ΚΕΔΔΥ Δ΄Δ/νσης Αθήνας είναι ένα Kέντρο Διαφοροδιάγνωσης*, Διάγνωσης** και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών με, το οποίο ιδρύθηκε με το Νόμο 3699/2008 (ΦΕΚ 199/2008) και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου 2011 με απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης .  Το ΚΕΔΔΥ υπάγεται και εποπτεύεται απευθείας από τον οικείο Περφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης.
* Διαφορική διάγνωση ή διαφοροδιάγνωση είναι η διαγνωστική διαδικασία μέσω της οποίας αποκλείονται παθήσεις με παρόμοια συμπτώματα ώστε να καταλήξουμε στην επικρατέστερη διάγνωση. Η διαφορική διάγνωση αποτελεί μέρος της διεπιστημονικής αξιολόγησης με σκοπό τη συγκέντρωση των αναγκαίων δεδομένων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την παροχή κατάλληλων υποστηρικτικών δομών και υπηρεσιών.
** «Διάγνωση», κατά τις διατάξεις του Ν.3699/2008 είναι η εκπαιδευτική αξιολόγηση με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων και δεδομένων που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων – παρεμβάσεων.

Tο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Δ' Αθήνας είναι δημόσιος φορέας του Υπουργείου Παιδείας που εφαρμόζει τη νομοθεσία της Εδικής Αγωγής για τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία προσχολικής, α΄βάθμιας και β΄ βάθμιας της Δ΄ Αθήνας.
To KE.Δ.Δ.Υ.:
Εκτιμά τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των μαθητών σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης.
Επιπροσθέτως:
  • Προτείνει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τρόπους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της μελέτης, της μάθησης και της εξέτασης των μαθητών.
  • Παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στη σχολική κοινότητα
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΤΗΣ Δ Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ:  http://dkday-athin.att.sch.gr/autosch/joomla15/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου