Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ… ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ





Το νομοσχέδιο «για την αναδιάρθρωση της Β/θμιας εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, θα ψηφισθεί εκτός απροόπτου την επόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ακολούθως θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως λαμβάνοντας ΦΕΚ ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Αυτό σημαίνει πως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Υ.Σ.Ε.Ε.Π) με την τωρινή του σύνθεση, μόλις το εν λόγω νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους λαμβάνοντας ΦΕΚ, θα πάψει να ισχύει. Κι αυτό γιατί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση που προβλέπει την μετονομασία του Υ.Σ.Ε.Ε.Π σε Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π(Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) και την αλλαγή της σύνθεσής του.

Έτσι, μετά την ψήφιση, θα χρειασθεί Απόφαση του Υπουργού Παιδείας για την ανασυγκρότηση του Κεντρικού αυτού Συμβουλίου- που ασχολείται και με τις υπηρεσιακές μεταβολές του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π- η οποία όπως το παρελθόν μας διδάσκει θα καθυστερήσει αρκετά να υπογραφεί.

Τα παραπάνω αναφερθέντα μας καταδεικνύουν με σαφήνεια πως η συνεδρίαση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π το οποίο θα κρίνει τις Αποσπάσεις του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2013-14 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε ή το αργότερο στις αρχές της άλλης, ειδάλλως υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να πάψει να ισχύει η παρούσα σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και να χαθεί πολύτιμος χρόνος αναμένοντας την ανασυγκρότηση του Συμβουλίου με τα νέα δεδομένα.

Θα εγκλωβισθούν, κατ αυτόν τον τρόπο, για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλοί συνάδελφοι στις οργανικές τους θέσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής, κοινωνικής, οικογενειακής, υπηρεσιακής πλευράς.

Για το μείζον αυτό ζήτημα είναι ενήμερος και ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κος Λολίτσας και ο Υφυπουργός Παιδείας κος Κεδίκογλου, ο οποίος κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί του, δεσμεύθηκε πως από μεριάς του δεν θα υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην υπηρεσιακή διευθέτηση της Αποφάσεως των Αποσπάσεων.

Αλλά το σημαντικό είναι να μπορέσει να συνεδριάσει το Υ.Σ.Ε.Ε.Π εντός των δεδομένων προθεσμιών βάσει των στοιχείων που θα προσκομίσει η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, η οποία έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιδίως στην ειδικότητα της πληροφορικής.

Εμείς, για μια ακόμη φορά, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, μη θέλοντας να δούμε συναδέλφους μας να εξαθλιώνονται έτι περαιτέρω, από κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε με λίγη προσπάθεια και ένα στοιχειώδη προγραμματισμό.

Βασίλης Βούγιας
3/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου