Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργός Παιδείας στη Βουλή: "Απορρόφηση των 2.100 σε διαθεσιμότητα καθηγητών" - "Ρύθμιση για κατοχύρωση οργανικών θέσεων"

 

Διαβεβαιώσεις για απορρόφηση των καθηγητών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα

Και προαναγγελία ρύθμισης για κατοχύρωση των οργανικών θέσεων

 Τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Συγκεκριμένα, για αυτούς τους 2.100 εκπαιδευτικούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε πως έχει ληφθεί μέριμνα αφενός οι των επαγγελμάτων υγείας να απορροφηθούν και αφετέρου 925 εκπαιδευτικοί να απορροφηθούν στα δημόσια ΙΕΚ. Όπως είπε, υπάρχει σχετικό άρθρο στο συζητούμενο νομοσχέδιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να το ψηφίσει.

Παράλληλα, υποσχέθηκε την κατοχύρωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών με ρύθμιση που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί ρύθμιση ώστε κάθε εκπαιδευτικός να έχει εκπαιδευτική θέση, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών κατοχυρώνοντας την οργανική τους θέση. «Δίνουμε τέλος στην ανασφάλεια και την σύγχυση που επικρατούσε», ανέφερε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ και στην ένταξη στην κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου των πανεπιστημίων.
Διευκρίνισε ότι η κινητικότητα «δεν αφορά τα ΤΕΙ, ούτε τα περισσότερα ΑΕΙ». «Είναι δύο με τρία ΑΕΙ που έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις τα περασμένα χρόνια και όλοι τα γνωρίζουμε» σημείωσε και πρόσθεσε ότι και στα ΑΕΙ αυτά δεν γίνονται απολύσεις, αλλά ζητείται να προσδιοριστεί το πλεονάζον προσωπικό για να καλυφθούν ελλείψεις.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα και η ψήφισή του αναμένεται αργά απόψε. Θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, μετά από αίτημα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «τσουνάμι απολύσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», την κάλεσε να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου