Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τροπολογία του Υπουργού Δ.Μ & Η.Δ στο σ/ν για την Αναδιάρθρωση της Β/θμιας εκπ/σης εξαιρεί 3 κατηγορίες υπαλλήλων από την Κινητικότητα

 

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου