Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΩΣ ΕΔΩ!!..."ΦΩΝΑΞΑΝ" ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε


Πάνω από 90% η συμμετοχή στην απεργία της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Θέμη Κοτσιφάκη. Μαθητές συμπαρίστανται σε απεργούς καθηγητές, υπό κατάληψη ορισμένα σχολεία εντός και εκτός Αττικής. 

Εκκίνηση σήμερα για τις επαλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων – την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ετοιμάζεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 20.000 εκπαιδευτικούς.
Αυτό θα γίνει με εργαλεία την εξαφάνιση μαθημάτων και ειδικοτήτων, τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων και τη συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως εκπαιδευτικοί με πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσία, που «κοστίζουν» περισσότερο.
Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα με πορεία που θα πραγματοποιηθεί από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θέμη Κοτσιφάκη, η συμμετοχή στην απεργία της ΟΛΜΕ ανέρχεται πάνω από το 90%. Κλειστές η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι ομοσπονδίες του Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και εργαζομένων στο ΙΚΑ κ.α.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη βρίσκονται τρία σχολεία από την Πετρούπολη και το Ίλιον.
Κόρινθος
Στην Αθήνα βρέθηκαν μαθητές και απεργοί καθηγητές από την Κόρινθο όπου πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, Περιβολάκια, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι απεργοί καθηγητές της πόλης, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν για την Αθήνα για το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους καθηγητές, η συμμετοχή στην πενθήμερη απεργία που ξεκίνησε είναι μεγάλη σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πελοποννήσου.
Ιωάννινα
Παράλληλα, μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, πραγματοποιείται στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Παρά τον βροχερό καιρό, δάσκαλοι, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, τις μετακινήσεις, την κατάργηση ειδικοτήτων και το Ενιαίο Λύκειο.

Εξάλλου, από το σήμερα το πρωί, τελούν υπό κατάληψη το 1ο και 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ.
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, λόγω της εξέλιξης των καταλήψεων, πήρε απόφαση και ενημερώνει τα μέλη της, να δηλώνονται οι απεργοί εκπαιδευτικοί ακόμη και στα υπό κατάληψη σχολεία.

Χανιά
Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, άνοιξε και στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ.
Καθηγητές, μαθητές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς απ” όπου μετά από σύντομες ομιλίες ξεκίνησε η πορεία. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Τσαμαντάκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 99%. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 35 σχολικές μονάδες οι 30 δεν λειτούργησαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας.
Σάμος
Σε ποσοστό 97% έφθασε η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία που ξεκίνησε και στα σχολεία της Σάμου.
Από νωρίς, η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου ακούστηκαν ομιλίες από τον πρόεδρό της Τάκη Διαμαντίδη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τομέα Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτη Φιλιππή και την πρόεδρο του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μαργαρίτας Ζορμπαλά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ αργότερα οι καθηγητές προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να μην γίνει η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα καταγράφονταν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί, την ίδια ώρα που οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αρκετά κενά στην εκπαίδευση.
Οι καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο μέχρι και αύριο, προκειμένου να μην μετακινηθεί η βγει σε διαθεσιμότητα κανένας συνάδελφός τους.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου