Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς Δασκάλους Ειδικής Αγωγής και Φέτος το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σητείας


Το Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Σητείας για άλλη μια φορά ανοίγει πριν την πρόσληψη Δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Αυτήν την στιγμή το σχολείο είναι ανοιχτό με Δασκάλους Γενικής Αγωγής και θα επανατοποθετηθούν στις θέσεις τους όταν γίνουν οι προσλήψεις Δασκάλων Ειδικής Αγωγής.
Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί γιατί το παραπάνω αποτελεί πρόβλημα.

1ον Το Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Σητείας φιλοξενεί στην πλειοψηφία του αυτιστικά παιδιά για τα οποία κρίνετε αντιπαιδαγωγικό οι συχνές αλλαγές προσώπων.

2ον Στο σχολειό υπάρχει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό και υλικοτεχνικές υποδομές οι οποίες έχουν αποκτηθεί με πολύ κόπο και δεν μπορούν όλοι να το χειριστούν.

3ον Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι 8:10 έως 12:25 ενώ τώρα λειτουργεί με ωράριο (προσαρμογής) 9:00 έως 11:00. Με αποτέλεσμα τα παιδιά που έρχονται από Λαγκάδα και Συκιά να βρίσκονται περισσότερη ώρα στο δρόμο παρά στο σχολειό.

4ον Αποτέλεσμα της προσωρινής στελέχωσης του Ειδικού Σχολείου είναι κάποια αλλά τμήματα γενικών τάξεων να μην έχουν τους εκπαιδευτικούς τους.
Κάποιοι προσπαθούν να δείξουν προς τα έξω ότι όλα λειτουργούν κανονικά αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα.

Στο Δευτεροβάθμιο Σχολείο ΕΕΕΕΚ Σητείας λειτουργεί κανονικά παρά τις ελλείψεις που έχει σε προσωπικό. 


sitiapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου