Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ



 
Με αφορμή πολλά ερωτήματα συναδέλφων σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η υπάρχουσα σύνθεση των  Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ισχύει έως την ημερομηνία κατά την οποία το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την «Αναδιάρθρωση της Β/θμιας εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», λάβει -εντός ολίγων ημερών - αριθμό Φ.Ε.Κ.

Μετά την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου, τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π της  χώρας οφείλουν  να  συγκροτηθούν ως εξής:

«3. Στις περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης συγκροτείται το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ), το οποίο είναι πενταμελές και αποτελείται από έναν Διευθυντή Εκπαίδευσης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή ως Πρόεδρο, έναν Διευθυντή  Εκπαίδευσης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή, έναν Σχολικό σύμβουλο ΕΑΕ και δύο αιρετά μέλη ΕΕΠ αναπληρούμενα από αναπληρωματικά μέλη ΕΕΠ. Γραμματέας και αναπληρωτής αυτού ορίζονται από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα θέματα στο ΠΥΣΕΕΠ εισηγούνται ο πρόεδρος ή μέλος που ορίζεται από τον πρόεδρο. Όταν εξετάζονται θέματα που αφορούν το ΕΒΠ στις συνεδριάσεις συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος του ΕΒΠ ο οποίος ορίζεται όπως και οι αναπληρωτές όλων των μελών της παρούσης παραγράφου με την απόφαση συγκρότησης.»

Από τη διατύπωση της παραγράφου 3, του άρθρου 28, και συγκεκριμένα από την τελευταία φράση της παραγράφου αφαιρέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η φράση "...του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων"( ….όπως και οι αναπληρωτές όλων των μελών της παρούσης παραγράφου με την απόφαση συγκρότησης …του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.»)

Και αφαιρέθηκε, διότι αν παρέμενε θα δημιουργούσε μεγάλη καθυστέρηση στην συγκρότηση των Συμβουλίων αυτών, λόγω του ότι θα χρειαζόταν η υπογραφή του Υπουργού (με συνεπακόλουθο τον συγκεντρωτισμό) για κάτι που αφορά διαδικασίες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Έτσι μέσα σε λίγες ημέρες θα μπορέσουν να συγκροτηθούν τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π της χώρας με την προβλεπόμενη νέα σύνθεση της παραγράφου 3, του άρθρου 28, του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, ούτως ώστε να μπορέσουν να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π και να διεκπεραιωθούν οι ενστάσεις επ αυτών.

Όμως, θα προτιμούσαμε η φράση …του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που σωστά αφαιρέθηκε, να είχε αντικατασταθεί από τη φράση «…των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» για να είμασταν 100% σίγουροι πως η ρύθμιση αυτή θα ήταν σαφής, χωρίς δυνατότητα πιθανών άλλων ερμηνειών.

Βασίλης Βούγιας
12/9/2013

Υ.Γ: Σε σχέση με την ανάρτηση-σε χρόνο ρεκόρ- από πλευράς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, των προσωρινών πινάκων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), ένα μπορούμε να πούμε: Μπράβο στην Π.Δ.Ε Πελοποννήσου. Μπράβο στον Περιφερειακό Διευθυντή Πέτρο Μισθό. Μπράβο στους εκεί αιρετούς του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, Γιώργο Μιχαλόπουλο και Ελένη Πανουσιέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου