Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι φορείς που κλήθηκαν από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σ/ν του Νέου Λυκείου...Δεν εκλήθη η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε...





Οι φορείς που εκλήθησαν:

Ο.Λ.Μ.Ε,   Ο.Ι.Ε.Λ.Ε Ένωση Τεχνολόγων ΕκπαιδευτικώνΕ.Τ.Ε,    ΓΕΣΕΒΕ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.ΑΠ.Ο.Σ.Δ.Ε.ΠΟ.Σ.Ε.Π Τ.Ε.ΙΑνωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων και την  Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

   
Απόσπασμα από τα πρακτικά της χθεσινής(2/9/2013) συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων:



ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):Έτσι, αυτές τις προϋποθέσεις, αυτά τα κριτήρια, πληρεί  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ, για την οποία πιστεύω συμφωνείτε όλοι, μετά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, η ΟΙΕΛΕ, μετά η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, η ΕΤΕ, εκπροσωπεί τον τεχνολογικό κλάδο, μετά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για να έχουμε και την άποψη της οικονομίας και προσθέτουμε και τη ΓΕΣΕΒΕ που είπε ο κύριος Κουτσούκος, να καλέσουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτών Ειδικής Αγωγής, που είναι και αυτός ένας γενικότερος σύλλογος και η Ειδική Αγωγή είναι ένα μεγάλο κομμάτι του νομοσχεδίου. Ελέχθη από την κυρία Ρεπούση η ΠΟΣΔΕΠ, να κληθεί και αυτή για να έχουμε και των Πανεπιστημίων, άρα θα έχουμε και την ΟΣΕΠ ΤΕΙ, για να έχουμε και από τα ΤΕΙ, για να έχουμε και από τα πειραματικά σχολεία την άποψή τους. Τέλος, να καλέσουμε και την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων.
  
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Την ΟΛΤΕΕ. Είναι η αντίστοιχη Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω πως όχι, διότι καλύπτεται από την ΟΛΜΕ. Καλύπτεται από την ΟΛΜΕ και από την ένωση τεχνολόγων εκπαιδευτικών.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε,  για ένα λεπτό σας παρακαλώ. Υπάρχει ένα πάρα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που αφορά τα ΑΜΕΑ. Αφήνουμε έξω, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Αν αυτοί οι άνθρωποι, που βιώνουν το μαρτύριο της παρουσίας ενός παιδιού με αυτές τις ιδιαιτερότητες στο σπίτι, δεν εκφράσουν τη γνώμη τους, και υφίστανται το οικονομικό και κοινωνικό κόστος, επιδεικνύουμε μία σκληρότητα που δεν την έχει μέσα του το Κοινοβούλιο. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, είναι μία ιδιαιτερότητα η περίπτωση αυτή. Είναι άλλο πράγμα οι εκπαιδευτικοί και άλλο πράγμα οι γονείς.
   
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα την προσθέσουμε και αυτή και κλείνουμε.  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο για ένα δευτερόλεπτο. Νομίζω ότι η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής, είναι κάτι απαραίτητο να κληθεί. Το προτείνω και το εισηγούμαι στην Επιτροπή, έστω και πέραν του επιτρεπομένου αριθμού και παρακαλώ τον κύριο Υπουργό. Φαντάζομαι ότι το κεντρικότερο και το κομβικότερο σημείο ήταν η πληροφορική. Εγώ θα επιμείνω, κύριε Πρόεδρε και είναι στη διάθεση της Επιτροπής. Αλλά έχω την άποψη, ότι ειδικά, οι πληροφορικοί Ελλάδος θα πρέπει να κληθούν. 

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συμφωνεί η Επιτροπή για τους δέκα κλάδους που είπαμε; Η Επιτροπή συμφώνησε κατά πλειοψηφία. Παρακαλώ τον εισηγητή της πλειοψηφίας να πάρει τον λόγο. 

 ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ένα λεπτό, θα μου επιτρέψετε κύριε Πρόεδρε. Έχουμε καλέσει την ΟΛΜΕ, την ΟΙΕΛΕ, την ΠΟΣΔΕΠ, δεν έχουμε καλέσει την ΟΛΤΕΕ, που εκπροσωπεί τους καθηγητές της τεχνικής, επαγγελματικής εκπαίδευσης.
   
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εμπεριέχεται στην ΟΛΜΕ και στην Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών.
  
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Είναι ξεχωριστή ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου