Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τον κο Υπουργό

 

"Με τις κάθε λογής άδειες που ελάμβαναν ως τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι ασχολείται τούτες τις ημέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Στόχος του, όπως λέει, να περιοριστούν ακόμη και οι... δικαιολογημένες κοπάνες. Ετσι, μετά την κατάργηση της εξαήμερης άδειας για την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, στο στόχαστρό του μπήκαν οι... αναρρωτικές άδειες (μικρής διάρκειας).
***
Ανακάλυψε, φέρ' ειπείν, ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να πάρει τέσσερις ημέρες αναρρωτική άδεια χωρίς να προσκομίσει ιατρικό πιστοποιητικό και άλλες έξι ημέρες προσκομίζοντας ιατρικό πιστοποιητικό. Επειτα από αυτές τις ανακαλύψεις πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ότι για να απουσιάσει στο μέλλον δημόσιος υπάλληλος από την υπηρεσία επικαλούμενος ιατρικούς λόγους, έστω και για μία ημέρα, θα πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό ιατρού (του ΕΟΠΠΥ). Αναμένεται και η σχετική υπουργική απόφαση."
 
Απόσπασμα από χθεσινό(13/9/2013) δημοσίευμα στο tovima.gr με τίτλο "Τέρμα οι άδειες από τη σημαία"

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τα αυτονόητα...την άκρατο επιθυμία δηλαδή των εν εξουσία ευρισκομένων να ενεργοποιούν με κάθε τους λόγο, με κάθε τους ενέργεια τον κοινωνικό αυτοματισμό εις βάρος επαγγελματιών, ομάδων κ.λ.π που επιλεκτικά στοχοποιούν, εν προκειμένω τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
 
Ούτε επιθυμώ να σχολιάσω την επίσης αγαπημένη συνήθεια των εν πανικώ ευρισκομένων "υπευθύνων" της διαχειρίσεως της καθημερινότητος του Έλληνα, να διϋλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο, μη παρεμβαίνοντας για την αποτροπή της -οφθαλμοφανούς και εις τον πλέον αδαή -κατάρρευσης των δομών του Δημοσίου, ασχολούμενοι με επικοινωνιακές ανακοινώσεις περί κοπανατζήδων, επιόρκων, τεμπέληδων, αδειών,  επαίσχυντων προνομίωνκ.λ.π (Πιάστε τους επιτέλους κοι "Αρμόδιοι" αυτούς, διώξτε τους και μην μας πιπιλίζετε τα ώτα, μετατρεπόμενοι εις τελάληδες ημέρα και νύχτα, με την πρόθεση υλοποίησης των αυτονοήτων υποχρεώσεών σας ).
 
Το μόνο που επιθυμώ είναι να ενημερώσω τον κο Υπουργό Δ.Μ & Η.Δ πως όσον αφορά στο "...έστω και για μία ημέρα, θα πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό ιατρού (του ΕΟΠΠΥ)...", πως αυτό είναι αδύνατον να συμβεί γιατί  δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πια ΕΟΠΠΥ.
 
 Εδιαλύθη κε Υπουργέ...εις τα εξ ων συνετέθη...

Βασίλης Βούγιας
14/9/2013

2 σχόλια:

  1. Πράγματι, ο ΕΟΠΥΥ είναι διαλυμένος, όπως διαπίστωσα πρόσφατα: τρεις από τις έξι εξετάσεις που μου είχαν ορίσει τηλεφωνικα στα πλαίσια της αυτασφάλισης, αναβλήθηκαν γιατί οι γιατροί που θα με εξέταζαν ειδοποιήθηκαν να αναλάβουν άλλες δραστηριότητες.Καί φυσικά κανείς δεν με ενημέρωσε αφού το έμαθα πηγαίνοντας στα ιατρεία.Και εξ ίσου φυσικά έπρεπε να ξαναπληρώσω για τα ραντεβού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενη για τον κο Υπουργό και για τους νεαρούς υπεδιδάκτορες συμβούλους η άγνοια περί του ΕΟΠΥΥ. Δεν απευθύνονται σ αυτούς οι "υπηρεσίες" του. Αλλά για σκέψου, το Σύνταγμα της χώρας εγκολπώνει μια μικρή ανοχή του κράτους προς τους πολίτες διαμέσου του θεσμού της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ, ανοχή των Δημοκρατικών Πολιτευμάτων τελικά και όχι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Κι έρχεται ο άναξ, ο μη βλέπων τη σύνθλιψη του πόπολου στις ουρές της ντροπής των Δημοσίων οργανισμών, ο μη ακούων τις οιμωγές των εν γραφειοκρατία αδικημένων και ανυπεράσπιστων "μυρμηγκιών" και εν μέσω ορυμαγδού αποφασίζει για την τύχη των μονομάχων, με ΑΣΕΠ ή χωρίς, του κολοσσαίου. Οι άδειες μας μάραναν αγαπητέ φίλε Χριστόδουλε...(Από την άλλη, αφού έχουν το χρόνο κι ασχολούνται μ αυτά πάει να πει πως είμαστε σε καλό δρόμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή