Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Προς αναπληρωτές ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς





Συνάδελφοι ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι


Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι φέτος θα προσλάβει στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2.000 αναπληρωτές και 8.000 μέσω ΕΣΠΑ  (δηλ. ωρομίσθιους με 200- 300 ευρώ το μήνα!). Πρακτικά απολύει περίπου 10.000 από τους 12.500 αναπληρωτές που δουλεύαμε πέρυσι  καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Η μείωση αυτή των προσλήψεων θα έχει τραγικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία με πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού και η περσινή χρονιά τελείωσε με 1.000 περίπου κενά. Τις ανάγκες προσπαθεί να καλύψει με αύξηση ωραρίου στους μόνιμους, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις και υποχρεωτικές μετακινήσεις, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) για ανταγωνιστική - επιχειρηματική εκπαίδευση, συρρικνώνοντας το δημόσιο σχολείο και μεταλλάσσοντας το, ώστε να προσαρμοστεί  πλήρως στις  ανάγκες της αγοράς. Μέσα απ’ αυτά τα μέτρα και το μηδενισμό των διορισμών, προωθείται η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και  στην  εκπαίδευση, αφού η θέση του μόνιμου αντικαθίσταται από τον part time ωρομίσθιο-αναπληρωτή με βαθιά αρνητική επίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν δεν έχει ανάγκη από παιδαγωγούς  με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με συνέχεια και συνοχή στο εκπαιδευτικό τους έργο, αλλά  μπορεί να καλύψει τις «ανάγκες του» από προσωρινούς επισκέπτες - καθηγητές που θα προσφέρουν «κατάρτιση» αντί για γνώση, δεξιότητες αντί για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας, αποσπασματική πληροφορία  αντί για  παιδεία.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (30/6 - 3/7/2013) πήρε αγωνιστικές αποφάσεις για τον κλάδο αποφασίζοντας να εισηγηθεί στις Γ.Σ  του Σεπτεμβρίου ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με το άνοιγμα των σχολείων. Υιοθέτησε τα αιτήματα των  αναπληρωτών που παρουσιάστηκαν από αναπληρωτές συνέδρους, όπως:
Μαζικούς διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης
Επαναπρόσληψη όλων των αναπληρωτών
Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας μετά τις 30/6/2010
Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και κατάργηση της ωρομισθίας
Κατάργηση της τιμωρίας του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες για όσους αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία
Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για όλους.
Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις του συνεδρίου ήταν η διατήρηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Δηλαδή όλοι οι άνεργοι συνάδελφοι πρώην αναπληρωτές, ωρομίσθιοι αλλά και οι απολυμένοι εξακολουθούμε να είμαστε μέλη του σωματείου με πλήρη δικαιώματα συμμετοχής στις διαδικασίες του, στην ΕΛΜΕ  της περιοχής  που υπηρετήσαμε τον τελευταίο χρόνο, είτε στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Εμείς λοιπόν, τα πρώτα θύματα των μαζικών απολύσεων στον κλάδο, μαζί με τους 2.122 συναδέλφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από 31/7/13  να αποτελέσουμε την εμπροσθοφυλακή του και μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία μέσα από συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες.
Τη μέχρι τώρα αποδοχή, ανοχή και ανάθεση  να την κάνουμε Αντίσταση, Αγώνα, Ανατροπή!
Δε θα τους χαρίσουμε τα χρόνια εργασίας μας στις εσχατιές της χώρας, τους κόπους και τις θυσίες μας, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας!
Δεν θα γίνουμε ανθρωποθυσία στο βωμό του κεφαλαίου.
Όλοι μαζί ενωμένοι, αναπληρωτές, μόνιμοι,  υπό διαθεσιμότητα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, αφού η τύχη του αναπληρωτή σήμερα θα είναι η τύχη του μόνιμου αύριο. Στο αύριο που ετοιμάζουν με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στο γυμνάσιο και στο “νέο λύκειο”, τις καταργήσεις μαθημάτων, τις τεχνητές υπεραριθμίες, την αξιολόγηση -χειραγώγηση και τα πειθαρχικά, όλοι είναι υποψήφιοι για τις επόμενες απολύσεις.
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του “διαίρει και βασίλευε” (ΑΣΕΠιτες, μεταπτυχιακοί, ΕΣΠΑ, ωρομίσθιοι κ.λ.π) και του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθούν για να μας διασπάσουν και να περάσουν ανενόχλητοι τα μέτρα τους.
Δεν θα αφήσουμε να περάσουν νόμοι που στέλνουν τη νεολαία στο απόσπασμα της αμάθειας και της μαθητείας - φτηνής, χωρίς δικαιώματα, "δουλείας" για τους εργοδότες, στο βωμό του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,
ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ!

ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΑΛΛΑ & ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΟΛΩΝ   ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

·         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

·         ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

Να συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Δράμας που θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στο 2ο Λύκειο Δράμας προκειμένου να ψηφιστεί η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που αποφάσισε το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Να καλέσουμε και τους άλλους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα ενάντια στην  απάνθρωπη πολιτική των απολύσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΔΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΟΥΣ) ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!   
        

Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί με τις αναγκαίες κατά τόπους διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από Αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές
Παρεμβάσεων - Κινήσεων-Συσπειρώσεων
και Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου