Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Για ποιό λόγο τα λόγια του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου για το Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π στη Βουλή έχουν ιδιαίτερη αξία




"…να διορθώσουμε στρεβλώσεις και αδικίες που παρατηρούνται στα θέματα της ειδικής αγωγής και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού…"



"…Προβαίνουμε σε διατάξεις που δημιουργούν θεσμική δυνατότητα αξιοκρατικής και ισότιμης υπηρεσιακής εξέλιξης και των μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού…"



Αυτά τα λόγια του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή, σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό & Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό βγαίνουν για πρώτη φορά από  χείλη Υπουργού δημοσίως και επ ευκαιρία της δέσμευσης ενός νομοθετήματος.



Διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι ομάδες των «ελίτ» εντός αυτού, θεωρούσαν απολύτως φυσιολογικό το γεγονός πως το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό δεν είχε δικαίωμα στην Επιμόρφωση, ούτε καν στην Εισαγωγική.



Θεωρούσαν λογικό να μην δίδεται η δυνατότητα στο προσωπικό αυτό να διεκδικεί θέσεις ευθύνης, ούτε καν θέση Υποδιευθυντού σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.



Θεωρούσαν θεμιτό να μην έχει το προσωπικό αυτό Συμβούλους για την παιδαγωγική και επιστημονική καθοδήγησή του.



 Θεωρούσαν απολύτως ηθικό να μην έχει την πλειοψηφία στα Συμβούλιά του και μάλιστα κάποιοι τυφλωμένοι από τη διεκδίκηση των  συντεχνιακών τους επιδιώξεων  και έρμαια της ψυχοπαθολογίας τους, απαίτησαν το προσωπικό αυτό, με το διακριτό ρόλο στην εκπαίδευση, να μην έχει καν Συμβούλια.



Όμως όλα αυτά σαφώς και δεν διορθώνονται σ ένα άρθρο ενός νομοσχεδίου που μάλιστα δεν είναι καν της Ειδικής Αγωγής.



Έχουμε δρόμο μπροστά μας.



Συνηθισμένοι είμαστε.



 Οι παρίες της εκπαίδευσης είμασταν, αλλά  καιρός γαρ εγγύς.



Αλλά να μην ξεχνιόμαστε…Τη στιγμή που απολύονται συνάδελφοί μας, τη στιγμή που η Παιδεία σφαγιάζεται σε υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία υποφέρει, είναι εξόχως αφελές και χωρίς κανένα νόημα το να επιχαίρει κανείς για κάποια αυτονόητα που δρομολογούνται.



Όμως το γεγονός πως αυτά που ρυθμίζονται για το Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π θάπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για μια ευρωπαϊκή χώρα, θάπρεπε να ίσχυαν από τότε που συστάθηκαν οι κλάδοι του Ε.Ε.Π πριν 26 χρόνια,  ακριβώς γι αυτό το λόγο τα λόγια του  Υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή, για το Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π. έχουν ιδιαίτερη αξία.



Βασίλης Βούγιας

4/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου