Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα: Ευαισθητοποίηση στην αντιμετώπιση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

 
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο σε ποσοστό 100% από τους συμμετέχοντες, με κόστος 120€ ανά άτομο, πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα συμμετεχόντων στους οποίους με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης χορηγείται από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.:
«Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στην Ευαισθητοποίηση στην αντιμετώπιση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες»
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το προτεινόμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης περιλαμβάνει κάθε εκπαιδευτικό Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ή υποψήφιο εκπαιδευτικό, κάθε φοιτητή ή σπουδαστή που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί /εξειδικευτεί στο θέμα των μαθησιακών δυσκολιών, κάθε παιδαγωγό με την ευρύτερη έννοια,  κάθε επιστήμονα, οιασδήποτε ειδικότητας, που επιθυμεί να επεκτείνει την δραστηριότητά του στο εκπαιδευτικό πεδίο, όπως επίσης και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.
Ο στόχος του προτεινόμενου προγράμματος που υλοποιείται στους χώρους των Εγκαταστάσεων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., επιτυγχάνεται μέσω εισηγήσεων, με παράλληλη βιωματική προσέγγιση του θέματος.
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές που θα υιοθετηθούν, θα αξιοποιούν στο έπακρο τις προϋπάρχουσες εμπειρίες των επιμορφούμενων, θα ενισχύουν τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και θα προτάσσουν βιωματικές προσεγγίσεις.
   Θεματικές ενότητες 
   • Ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά παιδιών και εφήβων
   • Μαθησιακές και Κοινωνικές Δυσκολίες Παιδιών και Εφήβων
   • Αίτια και Προσδιορισμός Μαθησιακών Δυσκολιών
   • Αναπτυξιακές διαταραχές
   • Μαθητές με Προβλήματα συμπεριφοράς
   • Μαθητές με χρόνια προβλήματα υγείας 
   • Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών
 
Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί φάκελος με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που θα αφορά τόσο στη θεωρητική κάλυψη του θέματος, όσο και σε πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους  σε συμβουλευτικό αλλά  και διδακτικό πλαίσιο αναφοράς.
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στην Αθήνα (Ηράκλειο Αττικής, Σταθμός ΗΣΑΠ: Ειρήνη) σε δύο ενότητες διάρκειας 5 διδακτικών ωρών η καθεμία (συνολικά 10 διδ. ώρες):
Παρασκευή, ώρα 16.30 μέχρι 21.30 & Σάββατο, ώρα 9.30 μέχρι 14.30.
Ανάλογα με το ενδιαφέρον, μπορούν να λειτουργήσουν και απογευματινά τμήματα .
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του Επιμορφωτικού Προγράμματος και να την αποστείλουν:
στην ηλεκτρονική διεύθυνση rkalouri@aspete.gr ή με φαξ στον αριθμό 210 2896822.
  
 
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής οριστικοποιούνται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων συμμετοχών ανά τμήμα με βάση την λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος,  οπότε και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης του Επιμορφωτικού Προγράμματος.
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής προς την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού των 120 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα στο Λογαριασμό της ΑΣΠΑΙΤΕ με αριθμό 154/54501287  (ΙΒΑΝ GR9801101540000015454501287), με το όνομα του υποψηφίου και με την ένδειξη: «συμμετοχή στις μαθησιακές δυσκολίες». Το αποδεικτικό κατάθεσης / η απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί με φαξ στο 210 2896822 ή με e-mail στο  rkalouri@aspete.gr .
Επικοινωνία με τη γραμματεία του Επιμορφωτικού Προγράμματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον τηλεφωνικό αριθμό 210 2896757, 6987986326 ή με e-mail στο rkalouri@aspete.gr .
 
Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος
Καλούρη Ουρανία
Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
 
aspete.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου