Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ REAL FM ΚΑΙ ΣΤO ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ


Για τις απεργίες
Είναι απόλυτα θεμιτή οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών. Όταν όμως οι απεργίες έχουν πολιτικές υποκινήσεις και γίνονται μέσα σε σκηνικό έντασης ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ή μικρότερη βία. Δεν είναι δυνατόν αρχηγοί κομμάτων να προτρέπουν τους πολίτες σε ανυπακοή και τους μαθητές σε καταλήψεις. Αδιανόητο είναι, επίσης, καθηγητές να προτρέπουν τους μαθητές σε καταλήψεις.

Για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών
Η κυβέρνηση δεν θα κλυδωνιστεί. Ορίζοντας για τις εθνικές εκλογές θα μπορούσε να είναι η προεδρική εκλογή το 2015, ακόμα και η εξάντληση της τετραετίας. Το σημαντικό, αυτή τη στιγμή, είναι η χώρα να συνεχίσει να βαδίζει σταθερά στην παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και να κάνει στροφή στην ανάκαμψη. Το διακύβευμα των επόμενων μηνών είναι μεγάλο και αφορά συνολικότερα στην Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός πολιτικός νότος πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Βορρά και κυρίως με την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, ώστε τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής να αρχίσουν να αλλάζουν σταθερά προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Για τα ΑΕΙ
Θέλω να ελπίζω ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας θα προχωρήσουν τελικά σε αξιολόγηση του προσωπικού τους. Γνωρίζουμε ότι στα Πανεπιστήμια υπάρχουν ικανότατοι διοικητικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι με λιγότερα προσόντα. Τι φοβούνται, λοιπόν, για να γίνει η αξιολόγηση; Μήπως, δεν θέλουν στελέχη του ΑΣΕΠ να αξιολογήσουν με υπεύθυνο τρόπο τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων; Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, όπου τριμελείς επιτροπές, υπό την προεδρία του ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν σε μοριοδότηση και αξιολόγηση. Αν δεν το κάνουν τα Πανεπιστήμια, θα μπορούσε, με τον ίδιο αδιάβλητο τρόπο, να το κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Για την κινητικότητα
Σήμερα εκδίδονται οι ΚΥΑ για την κατάργηση οργανικών και προσωποπαγών θέσεων στο δημόσιο. Στόχος είναι να αποσυνδεθούν, σε επόμενη φάση, οι απολύσεις από την κινητικότητα, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεξέλιξή της σε ένα χρήσιμο και ουσιαστικό εργαλείο για τις επανατοποθετήσεις των υπαλλήλων σε μόνιμη βάση. Πριν από αυτό, όμως, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιολογεί τους υπαλλήλους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου