Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΤΟ Ι.Ε.Π. Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Ε. & ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...ΤΟ Ι.Ε.Π. ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ!!!(ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03 ΓΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.!!!!)...ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17!!!!!...ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ


Με μια Τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Παιδείας κος Φίλης στη Βουλή, με τίτλο "Καθορισμός της συνάφειας των τίτλων σπουδών με την Ε.Α.Ε.", συστήνεται επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), η οποία θα κρίνει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(Ε.Α.Ε.), αλλά και στη Σχολική Ψυχολογία. 

Επιπλέον όμως - και εδώ είναι η έκπληξη καθώς με αυτή την Τροπολογία καταργείται το άρθρο 14, του Προεδρικού Διατάγματος 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03 !!!!!! - η επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.) θα εξετάζει και τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης!!!!, την οποία συνάφεια με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης μέχρι τώρα κρίνει όσον αφορά στους μονίμους του Ε.Ε.Π., όπως συμβαίνει και στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας, το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δηλαδή το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.(άρθρο 14, του Προεδρικού Διατάγματος* 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03:..."Γνωμοδοτεί - το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. -  για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της απασχόλησης του Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π.")και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κρίνουν τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

 
Στην αιτιολογική έκθεση δε, αναφέρεται πως "...η προτεινόμενη ρύθμιση βρίσκεται σε αρμονία με την κατάρτιση από το σχολικό έτος 2016-17 Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π....", τη στιγμή που πριν από λίγο ο ίδιος ο Υπουργός, ο ίδιος ο κος Φίλης ανακοίνωσε στη Βουλή και επισήμως δημοσιοποιήθηκε, πως "Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με το περσινό σύστημα..."!!!!, δηλαδή, όσον αφορά στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από τις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας...

Κι όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση και αιφνιδιαστκά.

Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά....

Βασίλης Βούγιας

* Δείτε το Π.Δ.1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03

Προεδρικο Διαταγμα 1/2003 φεκ1 /3-1-03


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ  ΡΥΘΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 359/6 26.4.2016: "Καθορισμός της συνάφειας των τίτλων σπουδών με την ΕΑΕ, συμπλήρωση τυπικών προσόντων εκπαιδευτικών κλάδων Πληροφορικής , καθορισμός ωρολογίων προγραμμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέματα καθ΄υπέρβαση εγγραφής αποφοίτων Λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες, ρύθμιση θεμάτων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και ρύθμιση θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων ΥΠΠΕΘ."

1 σχόλιο: