Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Βάσεις 2016: Άνοδος στις ιατρικές σχολές και κατακόρυφη πτώση στις παιδαγωγικές

 

- Διαβάστε αναλυτικά τι θα συμβεί στα πέντε επιστημονικά πεδία
- Συνωστισμός αριστούχων σε ιατρικές και παραϊατρικές σχολές
- Υποψήφιοι με πολύ χαμηλούς βαθμούς αναμένεται να περάσουν στις παιδαγωγικές σχολές
- Σε ποια μαθήματα σημειώθηκε η μεγαλύτερη αποτυχία και ποια είχαν τους περισσότερους αριστούχους

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2016 ανακοινώθηκαν και πλέον οι υποψήφιοι αγωνιούν για το αν θα περάσουν στη σχολή προτίμησής τους. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συνωστισμός αριστούχων αναμένεται και φέτος στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου Πεδίου. Τμήματα των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών που είναι υψηλής ζήτησης θα σημειώσουν μικρή άνοδο, ενώ σημαντική πτώση θα υπάρξει στις παιδαγωγικές και τις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αυτό γιατί αναμένεται πτώση πολλών χιλιάδων μορίων ενώ από τους 4.910 υποψηφίους που δήλωσαν παιδαγωγικές σχολές από την ομάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι 2.343 βαθμολογήθηκαν με κάτω απο 5 με άριστα το 20 στα Μαθηματικά που εξετάστηκαν!

Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών αναμένονται αυξομειώσεις με ανοδικές τάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης και μικρή πτώση στις σχολές μεσαίας ή χαμηλής ζήτησης.
Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, παρότι στη Φυσική Προσανατολισμού το ποσοστό των αριστούχων από 5,18% πέρυσι εκτοξεύτηκε στο 27,88% φέτος, δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης, αλλά αντίθετα ίσως εμφανιστεί πτώση, σημαντική ιδίως στις περιφερειακές, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που τις επέλεξαν είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, λόγω της αλλαγής του συστήματος που απαιτούσε και εξέταση σε 5ο μάθημα.
Στο 3ο πεδίο, οι ιατρικές και άλλες περιζήτητες θα εμφανίσουν μικρή άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα.
Στο 4ο πεδίο Επιστημών Εκπαίδευσης όπως και στο 5ο της Οικονομίας και Πληροφορικής αναμένεται καθολική και ραγδαία πτώση των βάσεων παντού.


Τα πέντε μαθήματα με τη μεγαλύτερη αποτυχία
Ιστορία Γενικής Παιδείας: 82,64%
Μαθηματικά Ομάδας Οικονομίας – Πληροφορικής 77,89%
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας 66,19%
Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 52,65%
Ιστορία Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 47,77%

Τα πέντε μαθήματα με τους περισσότερους αριστούχους
Χημεία Ομάδας Θετικών Σπουδών 22,98%
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ομάδας Οικονομίας – Πληροφορικής 20,31%
Φυσική Ομάδας Θετικών Σπουδών 17,78%
Βιολογία Γενικής Παιδείας 12,29%
Λατινικά Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 10,25%

 ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου