Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η θέση του Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής Δημήτρη Αρβανίτη σχετικά με τη διαδικασία εκλογών της 2ας Νοεμβρίου 2016, για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΕΠ/ΕΒΠ
Αθήνα 29-10-2016
Προς
το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Κοιν. ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
Υποψ. ΠΥΣΕΕΠ Αττικής
Αγαπητοί συνάδελφοι
Ανταποκρινόμενος στην σχετική πρότασή σας, σας ενημερώνω ότι συμφωνώ πλήρως με αυτή και είμαι διατεθειμένος να θέσω την παραίτηση μου στη διάθεσή σας.
Η αβελτηρία της διοίκησης να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη διαδικασία  των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, δημιουργεί εκτός των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας των δομών ειδικής εκπαίδευσης και των εργασιακών προβλημάτων των συναδέλφων και παράπλευρα προβλήματα, όπως αυτό των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Θεωρώ ότι πρόκειται για θεσμικό πρόβλημα και ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της διοίκησης που απαξιώνει το θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων του ΕΕΠ/ΕΒΠ.
Η σύνθεση του εκλογικού σώματος διαφοροποιείται σημαντικά και ως προς τον αριθμό και ως προς τη σύνθεση (ψηφίζουν κυρίως μόνιμοι και εκ των αναπληρωτών μόνο ΕΒΠ και Σχολικοί Νοσηλευτές). Χωρίς βέβαια να θέλω να διαχωρίσω με κανένα τρόπο τους συναδέλφους σύμφωνα με τον κλάδο από τον οποίο προέρχονται, αυτό αποτελεί σοβαρό λόγο μη αντιπροσωπευτικότητας.
Μάλιστα όσον αφορά το ΕΒΠ οι συνάδελφοί μας, δυστυχώς χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, καλούνται να είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο (εξ αιτίας του σημαντικού αριθμού προσληφθέντων αναπληρωτών) θα επιλέξουν τους αιρετούς των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, άλλωστε αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου και υποχρέωση κάθε αιρετού σε σοβαρά και θεσμικά ζητήματα.
Υ.Γ. Προτείνω: 1. Την διαδικασία συλλογής των παραιτήσεων των υποψηφίων των ΠΥΣΕΕΠ να αναλάβουν άμεσα οι περιφερειακοί σύλλογοι (όπως έγινε και με τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων) και έχοντας και εξουσιοδότηση από κάθε υποψήφιο να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις στην κάθε ΠΔΕ, εφ όσον συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι. Φυσικά για το ΚΥΣΕΕΠ αυτό προτείνω να το αναλάβει η Ομοσπονδία.
2. Την ημέρα των εκλογών να υπάρξουν εκ νέου κινητοποιήσεις έξω από ΠΔΕ ή τα ορισθέντα εκλογικά κέντρα των εκλογών μας για ανάδειξη των προβλημάτων της ειδικής αγωγής και υποστήριξη της πρωτοβουλίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
Αθήνα 29-10-2016
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Δ. Αρβανίτης
ΠΕ29-Εργοθεραπευτής
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου