Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ(ΣΥΡΟΣ & ΡΟΔΟΣ)





 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τη Δευτέρα 24/10/2016, ώρα 12:00 στη Ρόδο, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου,  κ. Βασίλης Καραγιάννης δέχτηκε τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που ήταν παρόντα, έδειξε ενδιαφέρον και συζήτησε μαζί τους για αρκετή ώρα τα θέματα των κλάδων και τα ιδιαίτερα προβλήματα που προέκυψαν φέτος. Δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει τα ζητήματα αυτά, όπως καταγράφονται στο κείμενο διαμαρτυρίας των μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ του Νότιου Αιγαίου και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη γρηγορότερη οριστικοποίηση των πινάκων προκείμενου να γίνουν οι τοποθετήσεις το συντομότερο δυνατόν. Του δόθηκε το κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μια αναλυτική αποτύπωση της κατάστασης και των προβλημάτων με συγκεκριμένα στοιχεία για το Νότιο Αιγαίο. Στη συνέχεια όσοι ήταν παρόντες επισκέφθηκαν τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στους οποίους επιδόθηκε επίσης το κείμενο  (http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/10/blog-post_978.html)

Την ίδια ώρα στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου με συμμετοχή μόνιμων και αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν βάση τη Σύρο. Έγινε συνάντηση με την αντικαταστάτρια του περιφερειακού διευθυντή, κα Τσαμπίκα Καράκιζα. Παραδόθηκε το κείμενο διαμαρτυρίας και η ίδια ανέλαβε να το προωθήσει.
Ήταν ήδη γνωστό ότι η κίνηση αυτή στη Σύρο είναι μέρος μιας πανελλήνιας κίνησης διαμαρτυρίας του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Η κα Καράκιζα ζήτησε να της εξηγηθεί αναλυτικά τι μπορεί να γίνει άμεσα και τι μακροπρόθεσμα, από την πλευρά του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ώστε να ασκηθεί κάποια πίεση για τα θέματα που έχουν προκύψει. Ως προς το άμεσο τονίστηκε η ανάγκη να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για όλες τις ειδικότητες, να καλυφθούν τα κενά σε ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ, να ασκηθεί πίεση για να διατεθούν άμεσα όλες μαζί οι πιστώσεις του ΕΕΠ και να διατεθούν επιπλέον πιστώσεις ΕΕΠ για τις ΣΜΕΑΕ.
Ως προς το τι πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμα αναφέρθηκαν οι μόνιμοι διορισμοί ως το πρώτο και πιο σημαντικό αλλά αναδείχθηκαν και τα υπόλοιπα αιτήματα.

Και στις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας είναι θετικό ότι, παρά τη μικρή συμμετοχή από ποσοτικής άποψης, υπήρχαν μόνιμοι, αναπληρωτές και άνεργοι αναπληρωτές, κι αυτό δίνει το μήνυμα μιας ενιαίας διεκδίκησης από τη μεριά των ειδικοτήτων μας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και για το μέλλον.

Αγγελική Τζάλλα
Αιρετή Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου