Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΑ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., ΤΗΣ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016




Του Βασίλη Βούγια
Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΑ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

Φίλες και φίλοι.

Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, στο τότε Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, έγιναν 90 χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 1926.

Από τότε, έως σήμερα, με εξαίρεση τα διαστήματα  1936 - 1950(Δικτατορία Μεταξά) και  1967-1977(Δικτατορία των Απριλιανών), ο θεσμός των Αιρετών Εκπροσώπων των κλάδων των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αποτελεί αφενός μεν μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση, η οποία κατοχυρώθηκε και διαφυλάχθηκε με σκληρούς και επίπονους αγώνες των εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., αφετέρου δε, ασπίδα των εργαζομένων έναντι των αυθαιρεσιών της Διοίκησης.

Οι φυσικοί εκπρόσωποι των κλάδων των εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αποστολή έχουν να μεταφέρουν τη φωνή, να ερμηνεύουν τις απόψεις και να είναι οι θεματοφύλακες των Υπηρεσιακών θεμάτων των συναδέλφων.

Μ άλλα λόγια να αποτελούν το μάτι, το αυτί και τη φωνή τους στα κέντρα εξουσίας, στα κέντρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις που επηρεάζουν σφόδρα και αποφασιστικά τις ζωές τους.

Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας, ώστε ο θεσμός του Αιρετού, ο κατακτηθείς με αγώνες και θυσίες,  να διατηρήσει τον παρεμβατικό του ρόλο στον χώρο της εκπαίδευσης, στον χώρο της Παιδείας.

 Μοναδική ασφαλής οδός για να επιτευχθεί αυτό είναι η καθολική συμμετοχή μας στις εκλογές της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, μια συμμετοχή που θα οπλίσει με περίσσια δύναμη τους Αιρετούς, ώστε να μπορέσουν πρώτον να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με σημαία την νομιμότητα, την ισονομία, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη και δεύτερον να είναι σε θέση ν αντισταθούν σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία της διοίκησης.

Δυστυχώς όμως αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, η καθολική συμμετοχή του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), με σαφή υπαιτιότητα της Διοίκησης, δεν μπορεί  να διασφαλισθεί σε καμία περίπτωση στις φετινές εκλογές της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, καθόσον μέχρι και αυτή τη στιγμή που επικοινωνούμε δεν έχει προσληφθεί στις δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών Ε.Ε.Π. αλλά και την τελευταία στιγμή το Ε.Β.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνέπεια να καθίσταται κενό γράμμα η επιθυμητή και απαραίτητη αντιπροσωπευτικότητα και καθολική συμμετοχή στις εκλογές των μελών Ε.Ε.Π. και  Ε.Β.Π.

Έτσι, αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την πάγια καθυστέρηση έλευσης των ψηφοδελτίων στους φυσικούς τους αποδέκτες, πολλοί εκ των οποίων δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και του μικρού αριθμού των μονίμων μελών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., καθιστά την φετινή εκλογική διαδικασία μη έγκυρη και της προσδίδει χαρακτηριστικά παρωδίας.

Εξ αυτού του λόγου συντάσσομαι με το αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. περί αναβολής της διεξαγωγής των εκλογών για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια και καλώ τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας να το κάνουν δεκτό.

Επιπροσθέτως επιθυμώ να δηλώσω πως αν το Υπουργείο δεν κάνει δεκτό το δίκαιο αυτό αίτημα θα πρέπει να προχωρήσουμε, με ευθύνη της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., ομαδικά σε απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας απαξάπαντες(έστω και ένας να παραμείνει υποψήφιος οι εκλογές θα διενεργηθούν) οι υποψήφιοι σε Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π./Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., ούτως ώστε να καταστεί αδύνατος η διενέργεια αυτών των εκλογών στην παρούσα φάση.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου