Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 
Από το f.b. της Αιρετής Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αγγελικής Τζάλλα

Σήμερα στις 12 πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου με συμμετοχή μόνιμων και αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν βάση τη Σύρο. Ήμασταν λίγα άτομα και μας δέχθηκε η αντικαταστάτρια του περιφερειακού, κα Καράκιζα, καθώς ο τελευταίος έλειπε. Παραδόθηκε το κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μια αναλυτική αποτύπωση της κατάστασης και των προβλημάτων με συγκεκριμένα στοιχεία για το Νότιο Αιγαίο. Ήταν ήδη γνωστό ότι η κίνησή μας είναι μέρος μιας πανελλήνιας κίνησης διαμαρτυρίας του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Ζητήσαμε να προωθηθεί το κείμενο στο υπουργείο και αυτό θα γίνει.
Επίσης η κα Καρακίζα ζήτησε να της εξηγήσουμε αναλυτικά τι μπορεί να γίνει άμεσα και τι μακροπρόθεσμα, από την πλευρά του περιφερειακού, ώστε να ασκηθεί κάποια πίεση για τα θέματα που έχουν προκύψει. Ως προς το άμεσο τονίστηκε η ανάγκη να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για όλες τις ειδικότητες, να καλυφθούν τα κενά σε ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ, να ασκηθεί πίεση για να διατεθούν άμεσα όλες μαζί οι πιστώσεις του ΕΕΠ (που σημαίνει πίεση για να κατανεμηθούν μέσα στις επόμενες μέρες και οι 400 πιστώσεις για ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ και το 10% οι αφορά το ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ) και να διατεθούν επιπλέον πιστώσεις ΕΕΠ για τις ΣΜΕΑΕ.
Ως προς το τι πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμα αναφέρθηκαν εννοείται οι μόνιμοι διορισμοί ως το πρώτο και πιο σημαντικό αλλά και τα υπόλοιπα αιτήματα τα οποία επίσης καταγράφονται στο κείμενο.
Παραθέτω ξανά το κείμενο μέσω του blog του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ - http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/10/blog-post_978.html-, γιατί ο σύνδεσμος που είχα αναρτήσει δεν άνοιγε για κάποια μέλη της ομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου