Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του αιρετού…Της Σοφίας Λαμπροπούλου, υποψήφιας Αιρετής Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Πελοποννήσου




Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του αιρετού…

Από την Σοφία Λαμπροπούλου,  Υποψήφια αιρετή για το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου.  lampropoulouso@gmail.com / Τηλ. 6977990530



Αγαπητοί μου Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες

    Υπήρξα αιρετή την τελευταία διετία στο ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου. Κατά την πορεία μου  αυτή διαπίστωσα ότι ο αιρετός δεν αρκεί απλώς να γνωρίζει, να ερμηνεύει καλά  και να εφαρμόζει σωστά τους νόμους. Δεν είναι ένας απλός «διαμεσολαβητής» ή «διεκπεραιωτής» των νόμων. Ο αιρετός καλείται να διαχειριστεί τρία θεμελιώδη μεγέθη: το νόμο, την ηθική και το δίκαιο.
   Ο νόμος ορίζει τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις, τα όρια μεταξύ του σύννομου και του έκνομου. Η ηθική, όμως, υπαγορεύει το «ηθικό-σωστό», τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή. Και το δίκαιο επιβάλλει. Επιβάλλει την ίση μεταχείριση, την προσαρμογή των νόμων στις ανάγκες και τα αιτήματα των «αντικειμένων» τους.
   Άρα, ένας αιρετός καλείται να αναζητεί συνεχώς  το «σημείο»  εκείνο στο οποίο συναντούνται οι νόμοι, η ηθική και το δίκαιο. Και αυτό το «σημείο» να αναδεικνύει,  σ΄ αυτό να στοχεύει και  γι΄ αυτό να αγωνίζεται.
  Αυτό σημαίνει πως ένας αιρετός οφείλει:
·        να υπηρετεί απαρέγκλιτα τη δημόσια εκπαίδευση, τα αιτήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων του
·        να εφαρμόζει  Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη  
·        να απέχει και  να καταπολεμά «λογικές, διαβουλεύσεις  και μεθοδεύσεις»  που υπηρετούν σκοπιμότητες, πελατειακά και ρουσφετολογικά δίκτυα σχέσεων ή προσωπικές μεροληψίες
·        να έχει, τελικά, όραμα για  την εκπαίδευση στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

     Σας καλώ, λοιπόν, στις 2 Νοέμβρη να στηρίξετε με την ψήφο σας τις παραπάνω αξίες, υποστηρίκτρια των οποίων ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι …

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

                                                                       ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου