Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη στις Σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΙΝΑΑ Πεύκων Κεντρικής Μακεδονίας


 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη στις Σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΙΝΑΑ Πεύκων Κεντρικής Μακεδονίας

Τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που στεγάζονται στο ΙΝΑΑ Πεύκων επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη και τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου κ. Γιώργο Μουστάκα. Αντικείμενο της εκτενούς συζήτησης, που διεξήχθη με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων (Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ήταν το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Επισημάνθηκε ότι βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ στο νέο διδακτήριο στη Σταυρούπολη, καθώς όλα τα πολύπλοκα εμπόδια, που ανέκυψαν λόγω της αλλαγής χρήσης του κτηρίου, ξεπεράστηκαν μετά από επίπονες προσπάθειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Παύλου Μελά και όλων των εμπλεκόμενων. Έτσι, θα μπορέσει να αναπτυχθεί το ΕΕΓ στον υπάρχοντα χώρο, καθώς από το επόμενο σχολικό έτος θα λειτουργήσει με τη νέα διευρυμένη μορφή αυτών των σχολείων, ως Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο.
Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν επίσης το ζήτημα της ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, θέμα που βρίσκεται τελματωμένο εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών αρχών και συνεννόηση με το Δήμο και την Περιφέρεια, που έχουν την αρμοδιότητα για τη στέγαση των σχολείων.
Ο κ. Μπαξεβανάκης υπογράμμισε ότι όλοι όσοι έχουν συναρμοδιότητα οφείλουν να συνεργαστούν υπεύθυνα και αποτελεσματικά, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας, διότι το μέτρο της ανθρωπιάς μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα μέλη της που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου